ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στα Ιωάννινα το «Solarpege» του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Το κιθαριστικό σύνολο “Solarpege” του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας συμμετείχε στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στα Ιωάννινα αποσπώντας ευμενείς κριτικές και σχόλια.

Διοργανωτής της συνάντησης ήταν ο Σύλλογος Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η ΠΑΣΣΑΡΩΝ».

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από το “Solarpege” το σύνολο “Snowchord” ωδείου Φλώρινας, “Guitariston” μουσικού σχολείου Σιάτιστας, το σύνολο ωδείου Πολυρυθμία Πρέβεζας και “η Πασσαρών” Ροδοτοπίου Ιωαννίνων.

Η ορχήστρα κιθάρας ”solarpege” δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από μαθητές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Έκανε το ντεμπούτο της  στο 1ο  Φεστιβάλ Μουσικών Συνόλων  της Λάρισας το Μάρτιο του 2016. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ ορχηστρών κιθάρας όπως αυτά της Κοζάνης, Βέροιας καθώς και στο φεστιβάλ χορωδιών του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Η φιλοσοφία και ο σκοπός της ορχήστρας είναι να προσφέρει στους μαθητές του ωδείου μια άλλη διάσταση της  κιθάρας καθώς επίσης  να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν  σε μια ορχήστρα δεδομένου ότι η κλασική  κιθάρα είναι όργανο κυρίως σολιστικό.

Την επιμέλεια του συνόλου έχει ο καθηγητής Νίκος Κουτσιούλης.

Συμμετείχαν: Αβραμίδη Κυριακή, Βενετίδης Πασχάλης, Γιακουβής Μάριος, Γκιτσάκης Γιάννης, Ελευθεριάδου Αμαλία, Κουτσιούλη Κατερίνα, Κουτσιούλη Ιωάννα, Λάνταβος Βασίλης, Παντικίδης Στρατής, Τουφεξής Αχιλλέας, Τσακιρίδου Νικολέτα, Τσιτσιάμης Κοσμάς, Χατζηγρίβας Κωνσταντίνος, Χονδροματίδης Γιάννης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις