ΛΑΡΙΣΑ

Δεκατέσσερις πλειστηριασμοί αύριο στη Λάρισα- Διαμερίσματα, καταστήματα, γραφεία και βιοτεχνικό κτήριο

Τελειωμό δεν έχουν οι εκπλειστηριασμοί ακινήτων στη Λάρισα, ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 21 Φεβρουαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο αύριο Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Λάρισας, 14 ακίνητα και συγκεκριμένα 7 διαμερίσματα, 4 καταστήματα, 2 γραφεία και ένα βιοτεχνικό κτήριο στον Πλατύκαμπο.

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς από τις 3 αύριο το μεσημέρι, έχει ανακοινώσει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αλλά και η Πρωτοβουλία Λάρισας κατά των Πλειστηριασμών θα προσπαθήσει αύριο – από τις 3.30 το μεσημέρι – να αποτρέψει τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς, κάτι που δεν έγινε εφικτό την περασμένη εβδομάδα.

Στη σχετική ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφέρονται τα εξής;

«Το κίνημα θα είναι εκεί στις 3,30 το απόγευμα. Ο αγώνας για την υπεράσπιση της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών δεν τελείωσε. Ότι και να κάνει η κυβέρνηση και οι εντολείς της θα μας βρίσκει απέναντί της,  και από την 21η Φεβρουαρίου που θα υπάρχουν μόνο οι ηλεκτρονικοί, εμείς δεν θα υποστείλουμε τη σημαία, ούτε και θα ξαναγυρίσουμε στον καναπέ μας.

Επί πλέον κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι:

Οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Εφετείων Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Λάρισας, Κρήτης, Ναυπλίου, Κέρκυρας Ιωαννίνων και Θράκης Διαχωρίζοντας τη θέση τους από το Σύλλογο Συμβολαιογράφων Αθηνών -Δωδεκανήσου εξέδωσαν δελτίου τύπου που ανάμεσα στα αλλά φέρνει τους συμβολαιογράφους της επαρχίας να διεκδικούν :

επαναφορά της νομιμότητας στη διαδικασία διεξαγωγής των πλειστηριασμών και

ορθή νομοθέτηση περί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, διότι η ισχύουσα νομοθεσία όπως σημειώνουν έχει ασάφειες και ατέλειες, που θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία

Τελειώνοντας οι συμβολαιογράφοι απευθυνόμενοι στη κυβέρνηση,  αναφέρουν :

“Καλούμε την Πολιτεία να μεριμνήσει με τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, πλέον των μέχρι σήμερα προβλεπόμενων, για την προστασία των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας, οι οποίοι υπό τις παρούσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κινδυνεύουν να απολέσουν την κατοικία τους, η οποία είναι πλέον έκθετη σε αναγκαστική εκτέλεση και για οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις