ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δεν συμφώνησαν για κοινό μπλόκο οι Λαρισαίοι αγρότες – Συνεχίζονται οι επαφές

Δεν έβγαλε λευκό καπνό η χθεσινή κρίσιμη συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων και του «μπλόκου της Γυρτώνης» η οποία πραγματοποιήθηκε στον Πλατύκαμπο.

Οι αγρότες των δύο πλευρών συμφώνησαν τελικά σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων, στο αγκάθι δηλαδή που απέτρεψε την κοινή τους κάθοδο στα μπλόκα κατά τη διάρκεια των περσινών αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά προέκυψε διαφωνία σχετικά με τον φορέα που θα απευθύνει το σχετικό κάλεσμα στους αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας θεωρεί ότι το κάλεσμα πρέπει να το απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων κάτι που δεν δέχονται οι αγρότες της άλλης πλευράς.

Πάντως, με δεδομένο ότι ήδη υπάρχει κάλεσμα για έξοδο των τρακτέρ την προσεχή Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, υπάρχει και το χρονικό περιθώριο να … τιθασευτούν οι όποιες διαφορετικές απόψεις και να προκύψει εντέλει συμφωνία για κοινή κάθοδο.

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες του onlarissa, θα υπάρξει και νέα συνάντηση αγροτών κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Ο προβληματισμός που υπάρχει έγκειται στο γεγονός της ικανοποιητικής συμμετοχής των αγροτών της περιοχής στο μπλόκο που θα στηθεί. Με δεδομένο ότι δεν θα υπάρχουν φέτος τα τρακτέρ από την Καρδίτσα που θα βρεθούν αυτή τη φορά σε μπλόκο στον Ε-65, είναι ερωτηματικό η δυνατότητα μαζικής προσέλευσης μόνο με τις δυνάμεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Σχετικά τώρα με το σημείο που θα στηθεί το αγροτικό μπλόκο, αναμένεται να επιλεγεί μία περιοχή μεταξύ του κόμβου Πλατυκάμπου και της Γυρτώνης…

Newsroom onlarissa.gr   

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις