ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Φρέναραν» την ΑΕΚ οι «βυσσινί» – «Λευκή» ισοπαλία στο Arena (ΦΩΤΟ – VIDEO)

Το πρώτο της βαθμό για το νέο έτος πήρε η ΑΕΛ στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον αγώνα να τελειώνει και δίχως σκορ. Κακό ποιοτικά το ματς στο AEL FC Arena, με τον κ. Σκουλά να δείχνει τη κίτρινη κάρτα σε έξι παίκτες των «βυσσινί», έναντι τριών των «κιτρινόμαυρων».

Η ΑΕΛ υποδέχθηκε στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League την ΑΕΚ στο AEL FC Arena, με τους «βυσσινί» να προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 3 – 1, ενώ με το ίδιο σκορ η ΑΕΚ κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης τη περασμένη στροφή του πρωταθλήματος.

Σκληρό παιχνίδι χωρίς φάση

Το παιχνίδι στο AEL FC Arena ξεκίνησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο και αυτό συνεχίστηκε μέχρι και το 26ο λεπτό, όπου δημιουργήθηκε η πρώτη ουσιαστική φάση υπέρ της ΑΕΛ. Μάλιστα, αυτό που έκανε αισθητή τη παρουσία του στο ματς μέχρι και εκείνο το λεπτό ήταν το σκληρό παιχνίδι που υπήρχε με τα μαρκαρίσματα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Αποτέλεσμα αυτού, ο κ. Σκουλάς να βγάλει από το τσεπάκι του τη κίτρινη κάρτα σε τρεις περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Από πλευράς ΑΕΛ οι Τάσος Λαγός (32′) και Νίκος Γκόλιας (41′) πήραν τη κίτρινη κάρτα, ενώ από πλευράς ΑΕΚ οι Σέρχιο Αραούχο (14′) και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (30′) αντίκρισαν τη κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι στο πρώτο μέρος της συνάντησης.

Πρώτη απειλή με… Λαγό

Η ΑΕΚ από τη μία πίεζε και η ΑΕΛ από την άλλη κρατούσε καλά, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα παιχνίδι εκεί όπου οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τη κατοχή της μπάλας, ενώ οι «βυσσινί» χτυπούσαν ιδιαίτερα το ματς με αντεπιθέσεις.

Η πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα ανήκει στην ΑΕΛ. Ο Τάσος Λαγός δέχθηκε τη μπάλα από τον Σάντι Κρίζμαν έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, δε δίστασε να σουτάρει κι ενώ αυτή βρήκε σε σώμα παίκτη των φιλοξενουμένων, «άγγιξε» τα εξωτερικά δίχτυα του Βασίλη Μπάρκα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Έπειτα από τη πρώτη ευκαιρία της ΑΕΛ ήρθε και η απάντηση στις φάσεις από τους φιλοξενούμενους. Ο Λαμπρόπουλος έκανε βαθιά πάσα στο 35ο λεπτό με αποδέκτη τον Λιβάγια κι εκείνος με το κεφάλι βρήκε τον Τάσο Μπακασέτα.

Ο τελευταίος δοκίμασε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή των «βυσσινί» και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς και κόρνερ, μιας και αυτή βρήκε στο σώμα του Άντονι Φατιόν που έκανε το τάκλιν για να αποφύγουν οι γηπεδούχοι τα χειρότερα…

Έναρξη δευτέρου μέρους με ευκαιρία!

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ καλά για τους γηπεδούχους με τον Σάντι Κρίζμαν να χάνει σπουδαία ευκαιρία με πλασέ εντός περιοχής ύστερα από κάθετη πάσα του Άντονι Φατιόν και τον Βασίλη Μπάρκα να πέφτει και να εξουδετερώνει την ευκαιρία της ΑΕΛ.

Στη συνέχεια του αγώνα και με τη πρώτη αναγκαστική αλλαγή του Μίλος Ντέλετιτς από τον Γιάννη Μασούρα, η ΑΕΛ υποχώρησε αρκετά και οι φιλοξενούμενοι πίεζαν προκειμένου να βρουν κενούς χώρους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να σημειώσουν τέρμα.

Κακό ματς, χωρίς ουσία…

Η ΑΕΚ έμεινε μονάχα στη πίεση καθώς δεν πραγματοποίησε κλασσική ευκαιρία για γκολ, ενώ στο υπόλοιπο του αγώνα η ΑΕΛ από τη πλευρά της πέτυχε αυτό που ήθελε δηλαδή τους φιλοξενούμενους μακρυά από την εστία του Μλάντεν Μπόζοβιτς.

Έπειτα από τη φάση του 48ου λεπτού δεν είχαμε κάτι αξιόλογο στο σημερινό ματς και με το τελευταίο σφύριγμα του κ. Σκουλά, οι δύο ομάδες δίχως σκορ πήραν από ένα βαθμό με αυτόν να είναι και ο πρώτος για την ΑΕΛ στο νέο έτος.

Δείτε βίντεο:

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (53′ λ.τ. Μασούρας), Κρίζμαν (85′ Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (90+2′ Περόνε).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (90′ Γιακουμάκης), Κονέ, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούντ), Αραούχο, Λιβάγια (75′ Κλωναρίδης).

ΠΗΓΗ: arenalarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις