ΕΛΛΑΔΑ

Συμπληρωματική ανάκριση για το σχέδιο «Πυθία» κατά Καραμανλή και τις υποκλοπές

Κανείς από τους τρεις κατηγορούμενους για το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία» που φέρεται να είχε εξυφανθεί με σκοπό τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αλλά και για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, δεν πρόκειται, σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον, να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Και αυτό διότι, το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας διέταξε συμπληρωματική ανάκριση για την υπόθεση για την οποία από τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε εκδοθεί βούλευμα από το συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πράκτορας William Basil για το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Καρχιμάκης καθώς και δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ. Σε βάρος του κ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας ενώ για φυσική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κατηγορούνται οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

Τώρα, τα μέλη του συμβουλίου Εφετών εξαφάνισαν το υπ’ αριθμό 3269/2017 παραπεμπτικό βούλευμα και έκαναν δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δεύτερου βουλεύματος, αυτό του Συμβουλίου Εφετών, η περαιτέρω ανάκριση για την υπόθεση θα πρέπει να διενεργηθεί προκειμένου να εξεταστεί αν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελούν απόρρητα έγγραφα κατά την έννοια του άρθρου 146 ΠΚ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις