ΕΛΛΑΔΑ

Γονείς καταγγέλλουν διευθυντή σχολείου για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες γονέων σχετικά με απρεπή συμπεριφορά εκπαιδευτικού δημοτικού σχολείου της Εύβοιας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση. Μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ ο καταγγελλόμενος εκπαιδευτικός θα βρίσκεται εκτός σχολικής μονάδας, σε άδεια.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, που πληροφορήθηκε σήμερα τις καταγγελίες, ζήτησε λεπτομερείς έγγραφες εξηγήσεις από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.

Οι γονείς καταγγέλλουν τον διευθυντή για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους και δηλώνουν την πρόθεσή τους να μην ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι αυτός να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του. Μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό σχολείο των Νέων Στύρων και το οποίο έχει πέσει θύμα, όπως καταγγέλλει, της συμπεριφοράς του διευθυντή, μίλησε στον Real FM για το ζήτημα. Εκτός από την κόρη της, όπως λέει, αποκαλύφθηκε πως και άλλα δύο παιδιά έχουν υποστεί αυτή την άσεμνη και απρεπή συμπεριφορά εκ μέρους του διευθυντή.

«Ήρθε το παιδί μου και μου ανέφερε τι συνέβη με τον διευθυντή του σχολείου. Μετά την καταγγελία της κόρης μου, έμαθα έπειτα από δύο μέρες ότι υπήρχαν κι άλλα τέτοια κρούσματα μέσα στην ίδια τάξη, με παιδιά που ντρέπονταν και φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους. Οπότε αποφασίσαμε να φωνάξουμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για να ενημερώσουμε τους γονείς» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγησαν με όσα άκουσαν.

«Ο λόγος είναι ότι αυτός ο άνθρωπος πριν από 30 χρόνια είχε κατηγορηθεί ξανά, τον είχαν εξαφανίσει και το 1996 εμφανίστηκε ξανά στην Κάρυστο. Οι γονείς όταν είδαν αυτόν τον άνθρωπο, σοκαρίστηκαν γιατί άρχισαν και λένε ότι τότε ως παιδιά «μας είχε παρενοχλήσει».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις