ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Κρατούσαν αλυσοδεμένα τα 13 παιδιά τους

Δώδεκα άνθρωποι, αδελφοί και αδελφές, μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση –δεμένους με αλυσίδες, μέσα στη βρομιά, στα όρια της λιμοκτονίας – στο σπίτι τους σε μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και έκθεση της ζωής παιδιών σε κίνδυνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από το δέκατο τρίτο θύμα: κορίτσι 17 ετών, που κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι, στην πόλη Πέρις, δυο ώρες με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Λος Αντζελες.

Η νεαρή τηλεφώνησε στον αριθμό άμεσης βοήθειας 911 με κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι.

«Οι αστυνομικοί έπαθαν σοκ»

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Ρίβερσαϊντ, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τα 12 άτομα, που αρχικά πίστευαν ότι ήταν μικρά παιδιά, αλυσοδεμένα σε κρεβάτια. «Επαθαν σοκ όταν διαπίστωσαν ότι τα επτά ήταν ενήλικες».«Τα θύματα φαίνονταν υποσιτισμένα και πολύ βρώμικα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη.

Το κορίτσι που ειδοποίησε τις αρχές κατάφερε να ξεφύγει και να καλέσει το 911 την Κυριακή.

Γονείς των θυμάτων είναι ο Ντέιβιντ Αλεν Τέρπιν, 57 ετών, και η Λουίζα Αννα Τέρπιν, 49 ετών.

«Τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά… »

Η χρηματική εγγύηση που θα πρέπει να καταβληθεί για την προσωρινή αποφυλάκισή τους ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε η αστυνομία.

Τα έξι από τα παιδιά είναι ανήλικα. Τα υπόλοιπα επτά άνω των 18. Αφηγήθηκαν στους αστυνομικούς ότι λιμοκτονούσαν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο οι γονείς κρατούσαν τα παιδιά τους σε κατάσταση αιχμαλωσίας.

Γείτονας που απάντησε στο τηλέφωνο τη Δευτέρα σημείωσε ότι η περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι είναι νεόδμητη. Είπε πως δεν γνώριζε την οικογένεια Τέρπιν, και πως δεν είχε παρατηρήσει τίποτε ασυνήθιστο στη γειτονιά.

Η συνοικία αποτελείται από μονοκατοικίες, συνήθως ενός επιπέδου. Οι γονείς αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστή την Πέμπτη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις