ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόκριες χωρίς μπουλούκια στη Λάρισα δεν γίνονται! – Δηλώστε συμμετοχή

Στη Λάρισα δεν έχουμε Καρνάβαλο και παρέλαση με άρματα, αλλά έχουμε θιάσους μεταμφιεσμένων, τα περίφημα μπουλούκια, που τα συνοδεύουν μουσικοί με γκάιντες, νταούλια, κλαρίνα, κιθάρες και βιολιά και ξεσηκώνουν την πόλη με τα τραγούδια τους, τους αστεϊσμούς και τις αθυροστομίες τους, σκορπώντας κέφι και χαρά!

Με μπουλούκια θα γιορταστούν και οι φετινές Αποκριές στην πόλη της Λάρισας.

Όσοι σύλλογοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο δρώμενο, ή έχουν να προτείνουν κάτι επιπλέον που θα εμπλουτίσει τη διοργάνωση, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους ή να καταθέσουν την πρότασή τους μαζί με τα στοιχεία τους, στα γραφεία της Αντιδημαρχίας στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο), στο τηλέφωνο 2410 614449 και στο e-mail adhm6@larissa-dimos.gr, μέχρι την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συμμετεχόντων στο Μύλο του Παππά, για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης.

Το Σάββατο της Τρανής Αποκριάς (17 Φεβρουαρίου) θα αναβιώσουν τα «μπουλούκια» καρναβαλιστών, εκδήλωση που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ξεκινώντας από διαφορετικά σημεία – γειτονιές, τραγουδώντας και χορεύοντας, θα κάνουν μια στάση στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί μεγάλο παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι.

Τα μπουλούκια, μέχρι να φτάσουν στην Κεντρική πλατεία, όπου θα ενωθούν με τον κόσμο και θα στηθεί μεγάλο γλέντι, στις στάσεις που θα κάνουν σε πεζόδρομους και πλατείες, θα παρουσιάσουν χορούς και αναπαραστατικά έθιμα (η απαγωγή της νύφης, γαϊτανάκι, καμήλα κλπ).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις