ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σημαντική νίκη στο Μεσολόγγι για τις γυναίκες της ΑΕΛ

Τη δίκη της «έξοδο» από την πόλη του Μεσολογγίου πραγματοποίησε η  Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, νικώντας την τοπική ομάδα με σκορ  1-2.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε μία ενθουσιώδη  και μαχητική ομάδα η οποία μάλιστα τρέφει ιδιαίτερους δεσμούς με την  Λάρισα, μιας και o ιδρυτής της κατάγεται από την Λάρισα και το ακόμα  πιο αξιοσημείωτο είναι η χρήση του σήματος της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ που όπως συνηθίζει μπήκε δυναμικά παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής,  ευτύχησε να σκοράρει νωρίς με την Σρετένοβιτς στο 5′, μετά από  πανέξυπνη μπαλιά της Σωτηριάδη η οποία είδε την κίνηση της Σρετένοβιτς  στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και την έβγαλε μόνη της απέναντι στο  τέρμα, με την Σρετένοβιτς να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-1. Η  ΑΕΛ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει τον  αντίπαλο για να σημειώσει και δεύτερο τέρμα, με το Μεσολόγγι να  συνεχίζει να διατηρεί την πολύ καλή του αμυντική διάταξη και να  προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις και βαθιές μπαλιές,  θέλοντας να εκμεταλλευτεί τις ταχύτατες παίκτριες που διαθέτει στην  επιθετική του γραμμή. Το επιθετικό κρεσέντο της ΑΕΛ διατηρήθηκε σε όλο  το πρώτο ημίχρονο με την τερματοφύλακα Νταβαντζή του Μεσολογγίου να  κρατάει την ομάδα της στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις της, ενώ η  μοναδική φορά που η ΑΕΛ απειλήθηκε ήταν όταν σε μία λάθος πάσα στην  άμυνα της, η επιθετικός του Μεσολογγίου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση  όμως η Μιχαλόπουλος πρόλαβε και καθάρισε την φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε και οι παίκτριες του Νίκου  Γκαλίτσιου μπήκαν με θέληση για πετύχουν και δεύτερο τέρμα και να  σιγουρέψουν τη νίκη και πάλι όμως η Νταβαντζή ήταν εκεί για να  σταματήσει όλες τις προσπάθειες τους. Τελικά στο 71′ η Νταβαντζή  νικήθηκε από την έμπειρη Ζντράβκοβιτς η οποία με συρτό δυνατό σουτ από  το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 0-2 για την ΑΕΛ, δίνοντας  ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση. Τελικά αυτό δεν ίσχυσε γιατί οι  παίκτριες της ΑΕΛ υπολόγιζαν χωρίς τον «ξενοδόχο» που στην προκειμένη  περίπτωση ήταν οι διαιτητές της αναμέτρησης οι οποίοι – υποθέτουμε  μπερδεύτηκαν από το κοινό σήμα – αρχικά δεν είδαν την παίκτρια του  Μεσολογγίου σε εμφανέστατη θέση οφσάιντ σε βαθιά μπαλιά της Πούλιου,  με αποτέλεσμα η Αυγέρη να βρεθεί μόνη της απέναντι από τη Νάση και  εύκολα να μειώσει το σκορ σε 1-2 στο 85′ και έπειτα στο 91′ ο  διαιτητής της αναμέτρησης να δώσει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή κατά  της ΑΕΛ , όταν η Χριστοφορίδη που είχε γυρίσει πίσω για να μαρκάρει,  έδιωξε την μπάλα και η αντίπαλος της την πάτησε, με αποτέλεσμα μάλιστα  να τραυματιστεί, με το παράλογο της υπόθεσης να ολοκληρώνεται με την  κίτρινη κάρτα στην Χριστοφορίδη!!!! μάλλον γιατί τραυματίστηκε;;;;;  Κατά τα άλλα εκτός από την μετάλλαξη του τελευταίου πενταλέπτου ήταν  μία υποδειγματική διαιτησία.

Για την ΑΕΛ του Νίκου Γκαλίτσιου ξεκίνησαν: Νάση, Αρκουλή, Γαγάρα, Σωτηριάδη, Μιχαλόπουλος, Τσούκα,  Ζντράβκοβιτς, Λόγου, Ακριβούλη, Σρετένοβιτς, Χριστοφορίδη
Αλλαγές: Ρήγα, Σκοτεινιώτη, Μπελμέζα
Στον πάγκο βρέθηκαν: Βλασιάδου, Λέμε, Σακελλάρη

Οι άνθρωποι της ΑΕΛ είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα  αλλά και από την εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα σε μία δύσκολη  έδρα και κόντρα σε όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα,  οικονομικά, τραυματισμοί αλλά και έλλειψη προπονητικού χώρου. Μάλιστα  χτες η ατυχία της ΑΕΛ χτύπησε κόκκινο όταν παραλίγο η αποστολή να μην  καταφέρει να φτάσει ποτέ στο Μεσολόγγι όταν το λεωφορείο που μετέφερε  την αποστολή έπαθε βλάβη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει  αντικατάσταση του λεωφορείου και η αποστολή τελικά να φτάσει το γήπεδο  λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Στα ευχάριστα της αναμέτρησης η επιστροφή της Ρήγα στους αγωνιστικούς  χώρους μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε την 1η αγωνιστική κόντρα  στις Ελπίδες.

Η ΑΕΛ ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Μεσολογγίου για την φιλοξενία  όπως και τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο και προσέφεραν  κάθε δυνατή βοήθεια στην αποστολή.

Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει ρεπό στο πρωτάθλημα λόγω των εθνικών  ομάδων, με την ΑΕΛ να εκπροσωπείτε στην εθνική Νεανίδων από την Ζωή  Νάση. Επόμενη αγωνιστική την Κυριακή 28 Ιανουαρίου με αντίπαλο τον  πρωτοπόρο ΑΡΗ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις