ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μνημόσυνο και ημερίδα στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Κύριλλου

Μία πολύ συγκινητική και πραγματικά σπουδαία εκδήλωση μνήμης και τιμής διεξήχθη την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στην πόλη της Καρδίτσας, στην κατάμεστη από πιστούς χριστιανούς, αίθουσα του ξενοδοχείου «ΚΙΕΡΙΟΝ», αφιερωμένη στον βίο και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου Χριστάκη, του από Κυθήρων και Αντικυθήρων, του ευγενούς, ταπεινού, και πραέως Ιεράρχου της Εκκλησίας, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριών ετών από την προς Κύριον εκδημία του.

Προηγήθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, και το τριετές ιερό μνημόσυνο του αειμνήστου Ιεράρχου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ, ο οποίος κήρυξε θεολογικότατα τον θείο λόγο και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Επισκόπου εν Αυστρία και Ελβετία κ. Ανδρέου (Πατριαρχείο Σερβίας) και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Στην εν λόγω εκδήλωση ομίλησαν ο Πανιερώτατος Επίσκοπος εν Αυστρία και Ελβετία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Ανδρέας, ο κ. Θεόδωρος Μαριόλης, Χειρουργός – Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρός στο Γενικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισίας «Άγιοι Ανάργυροι» και η κ. Μιράντα Μπέκου-Αμούντζια, φαρμακοποιός και Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλες της Αγάπης» Καρδίτσας, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε επιτυχώς ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρδίτσας.

Στην αφιερωματική αυτή εκδήλωση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, μίλησε στην ημερίδα αυτή για την γνωριμία του με τον τότε Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και έπειτα Μητροπολίτη αυτής Κύριλλο Β΄, τονίζοντας το ευγενές και συμπαθές του χαρακτήρος του, την αυθεντικότητα της καρδιάς του, την πραότητα, την αγάπη, την συγχωρητικότητά του, την μακροθυμία του και την υπομονή του στις δοκιμασίες, ενώ ως επισφράγισμα στην όλη εκδήλωση υπήρξε η δήλωση του διαδόχου του και Σεπτού Ιεράρχου της Θεσσαλιώτιδος, Σεβασμιωτάτου κ. Τιμοθέου, ο οποίος εν συγκινήσει είπε πως ο μακαριστός Γέροντας Κύριλλος, «διήρχετο εὐεργετῶν» καθόλη την διάρκεια της επίγειας ζωής του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις