ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χιλιάδες Λαρισαίων στον αγιασμό των υδάτων στον Πηνειό – Λαρισαίος βιβλιοπώλης έπιασε τον σταυρό (φωτό – video)

Ο καλός καιρός βοήθησε τους χιλιάδες Λαρισαίους να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγιασμό των υδάτων στη γέφυρα του Αλκαζάρ στον Πηνειό το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων.

Από νωρίς το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

Αργότερα η πομπή μετακινήθηκε στην πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, εκεί όπου ο τίμος σταυρός έπεσε στα παγωμένα νερά του Πηνειού ποταμού και μαζί μ’ αυτόν τέσσερις τολμηροί Λαρισαίοι.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος τον σταυρό έπιασε πρώτος, όχι ένας κολυμβητής, αλλά ένας μεσήλικας Λαρισαίος βιβλιοπώλης, ο κ. Δημήτρης Κούκος που διαμένει στον Άγιο Αθανάσιο και διατηρεί κατάστημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατάδυσης του τιμίου σταυρού:

Με τη χαρά να ξεχειλίζει στην έκφραση του προσώπου του κι αφού έλαβε την ευλογία του Μητροπολίτη, εξήγησε στις δηλώσεις του πως “Πρώτη φορά έπεσα. Το είχα δέκα χρόνια στο μυαλό μου, δεν έπεσαν τα παιδιά μου κι αποφάσισα να πέσω εγώ. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Εύχομαι Θεία φώτιση και υγεία”.

Δείτε το βίντεο από τι στιγμή που ο Λαρισαίος βιβλιοπώλης παραδίδει το σταυρό και παίρνει την ευχή από το Μητροπολίτη

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για “μεγάλη και θαυμαστή ημέρα” κα στάθηκε στα “πλήθη των πιστών συγκεντρώθηκαν στο ποτάμι”.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως “τα Θεοφάνεια είναι σημαντικότατη γιορτή για τη χριστιανοσύνη, την ορθοδοξία και την πατρίδα μας. Σηματοδοτούν τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως. Είμαι πεπεισμένος πως το 2018, η χώρα μας θα βγει από το σκοτάδι τις ύφεσης και της μιζέριας και θα πάει στο φως της ανάπτυξης και της ελπίδας. Χρόνια πολλά σε όλους”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος ευχήθηκε “Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο. Η φώτιση στις πολιτικές δυνάμεις να είναι τέτοια ώστε τα εθνικά ζητήματα να λυθούν στο 2018. Εύχομαι στον ελληνικό λαό εύχομαι ότι καλύτερο. Το 2018 θα είναι η χρονιά εξόδου από τα μνημόνια”.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας σημείωσε πως “σήμερα γιορτάζουμε την έλευση του Χριστού και την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Μία φώτιση πνευματική δια του χρίσματος και του βαπτίσματος. Μία φώτιση την οποία αυτοί που κρατούν τις τύχες της χώρας μας στα χέρια έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ, για να αποφύγουμε τα χειρότερα για τη χώρα μας. Εύχομαι το 2018 να είναι η χρονιά που θα τελειώσει η ψευδολογία και ο λαϊκισμός, μία χρονιά που θα οδηγήσει τη χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία του ελληνικού λαού”.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων: “Χρόνια πολλά σε όλους. Σήμερα, την ημέρα του αγιασμού των υδάτων εύχομαι η νέα χρονιά να είναι πιο φωτεινή, να είναι ανθρώπινη, να έχει περισσότερα χαμόγελα και λιγότερες δυσκολίες από την προηγούμενη και ο δήμος μας να πορευτεί με αισιοδοξία στο μέλλον, με τη βοήθεια όλων”.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του onlarissa.gr από την τελετή:

newsroom onlarissa.gr / φωτό – video: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις