ΛΑΡΙΣΑΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι κοινές ανακοινώσεις που μπορούν να βάλουν… “φωτιά” στο δήμο Λαρισαίων

Μετά την πρώτη αίσθηση του αιφνιδιασμού, η “παγίωσή” της τακτικής των κοινών ανακοινώσεων της αντιπολίτευσης φαίνεται πως δημιουργεί ένα ιδιότυπο καθεστώς “ομογενοποιημένης” αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων.

Οι κοινές ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων (πλην της προσκείμενης στο ΚΚΕ “Λαϊκής Συσπείρωσης”) της αντιπολίτευσης για σειρά ζητημάτων, στοχεύουν ξεκάθαρα στην ενδυνάμωση του μηνύματος που ενίοτε επιδιώκεται να σταλεί στη δημοτική αρχή, όπως αυτή προκύπτει από το ειδικό βάρος των υπογραφών ανθρώπων, που απέχουν μακράν πολιτικοϊδεολογικώς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν διατηρούν και τις καλύτερες των σχέσεων μεταξύ τους.

Εκ των πραγμάτων, τέτοιες κινήσεις φέρνουν σε δυσκολότερη θέση τη δημοτική αρχή, αχρηστεύοντας το ισχυρότερο αντεπιχείρημα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, που δεν είναι άλλο από το “ίδιο μικροπολιτικό συμφέρον”. Ένα τέτοιο συμφέρον σαφώς και παραμερίζεται όταν αναφερόμαστε σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις που έλαβαν διψήφια νούμερα ψήφων στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Βραχυπρόθεσμα, κάπως έτσι έχει η ανάγνωση των πραγμάτων. Μακροπρόθεσμα όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι αυτή η ιδιότυπη “συμμαχία” που πλέον δημιουργείται ολοένα και συχνότερα στις τάξεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ίσως να αποτελέσει τη “μαγιά” για κάτι παντελώς διαφορετικό και πολιτικά απρόβλεπτο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μία εξέλιξη που χωρίς καμία υπερβολή, μπορεί να ανατρέψει το αυτοδιοικητικό “σύμπαν” της Λάρισας και να βάλει “φωτιά” στο πολιτικό τοπίο.

Κοντός ψαλμός…

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις