ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων η 1η Στρατιά από την άνοιξη του ’18!

Δραματικές αλλαγές που εάν προχωρήσουν από το σχεδιασμό στην υλοποίηση θα αλλάξουν άρδην το στρατιωτικό χάρτη στη Λάρισα, σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Έγκυρες στρατιωτικές πηγές θέλουν στις αρχές της άνοιξης του 2018, να ανακοινώνεται η λειτουργία κέντρου εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην 1η Στρατιά στη Λάρισα.

Οι πληροφορίες του onlarissa.gr ενισχύονται από τις πρόσφατες αναφορές περί “αναβαθμισμένου ρόλου” της 1ης Στρατιάς, μετά από τις επικείμενες αλλαγές, που είχε κάνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος, στο περιθώριο τελετής απονομής σημαιών σε στρατιωτικούς σχηματισμούς στα τέλη του περασμένου μήνα στη Λάρισα, είχε αναφερθεί σε «σχηματισμούς που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα μας, έχουν χύσει αρκετό αίμα και έχουν δημιουργήσει ήρωες. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, οι τέσσερις αυτοί στρατιωτικοί σχηματισμοί αναλαμβάνουν μία ιδιαίτερη αποστολή. Θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και θα μάθετε τις αλλαγές που θα γίνουν. Οι τέσσερις αυτοί σχηματισμοί αναλαμβάνουν ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες».

Οι ίδιες πηγές θέλουν την πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας να ενισχύει σε τοπικό επίπεδο και ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Θέμα εβδομάδων οι εξελίξεις πλέον…

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις