ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τεράστια νίκη της ΑΕΛ στη Λαμία – Και τα δύο γκολ ο Ντέλετιτς (video)

Χάρη σε ένα πρώτο μισάωρο – ρεσιτάλ, η ΑΕΛ με δύο αντεπιθέσεις κέρδισε τον ΠΑΣ Λαμία με 2 – 0, χάρις στα δύο προσωπικά τέρματα του Μίλος Ντέλετιτς (που έφτασε τα τρία στη σεζόν) και έφτασε πλέον τους 20 βαθμούς στη Super League, πηγαίνοντας πλέον στις διακοπές των Χριστουγέννων με το κεφάλι… ψηλά, έχοντας παγιώσει την 7η θέση της κατηγορίας.

Η ΑΕΛ έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά τον τρόπο παιχνιδιού της. Άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις. Έτσι μόλις στο 9ο λεπτό και ενώ η Λαμία είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έριξε την προειδοποιητική της βολή, ενόψει και της συνέχειας. Ωραία επίθεση της ΑΕΛ. Ντέλετιτς, Ναζλίδης και Κριζμάν συνδυάστηκαν ωραία, η μπάλα έφτασε στον Αγκάνοβιτς μέσα στη περιοχή και δεξιά που έκανε ένα διαγώνιο σουτ με τον Παπαδόπουλο με διπλή προσπάθεια να μπλοκάρει τη μπάλα, προ του Νίκου Γκόλια που βρέθηκε σε θέση βολής στη γωνία της μικρής περιοχής της Λαμίας.

Στο 18′ εξαιρετική αντεπίθεση για την ΑΕΛ, δεν είχε την ίδια κατάληξη. Οι «βυσσινί» βγήκαν τρεις εναντίον τριών στο μισό της Λαμίας. Ο Αγκάνοβιτς από τον άξονα «πέταξε» δεξιά στον κενό χώρο στον Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος αφού «πάτησε» περιοχή με ένα συρτό πλασέ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Παπαδόπουλου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της ΑΕΛ.

Οκτώ λεπτά αργότερα (26′) η ΑΕΛ προειδοποίησε και πάλι. Ωραίος συνδυασμός Γουάλας με Ντέλετιτς από αριστερά. Ο δεύτερος πέρασε εντυπωσιακά τον προσωπικό του αντίπαλο και πριν μπει στη περιοχή της Λαμίας από αριστερά, σέντραρε στο πρώτο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Άντναν Αγκάνοβιτς που δεν βρήκε τη μπάλα καθώς τον πρόλαβε ο Παπαδόπουλος, σωτήρια.

Και τελικά πέντε λεπτά αργότερα (31′) η ΑΕΛ έφτασε στο δεύτερό της τέρμα. Μετά από νέα ιδανική αντεπίθεση με δημιουργό τον Κριζμάν και σκόρερ και πάλι τον Σέρβο. Τρεις με τρεις, ο Αγκάνοβιτς άνοιξε τη μπάλα δεξιά στον Κριζμάν που καθυστέρησε να πλασάρει, περνώντας και τον Παπαδόπουλο, γυρνώντας παράλληλα στην εστία στον Μίλος Ντέλετιτς, ο οποίος προ κενής εστίας έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων της Λαμίας, για το 0 – 2!

Η Λαμία πίεσε για να μπει και πάλι στο ματς πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και έφτασε στο γκολ, το οποίο όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντι. Ήταν το 38ο λεπτό όταν ο Βουό από την εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη πήρε τη κεφαλιά στη καρδιά της «βυσσινί» άμυνας κερδίζοντας τον Μπόζοβιτς, βλέποντας όμως τον πρώτο βοηθό να έχει σηκώσει τη σημαία του έγκαιρα και έτσι το γκολ δεν μέτρησε, ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη η Λαμία μπήκε με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Και είχε τη στιγμή της με τον Νίκο Αναστασόπουλο, όταν στο 48ο λεπτό με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ από τον άξονα και έξω από τη περιοχή της ΑΕΛ, είδε τη μπάλα να σταματά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Μλάντεν Μπόζοβιτς.

ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης (28′ Τσούκαλος), Κουκόλης, Ασίγκμπα, Όμο, Αναστασόπουλος (56′ Μπουλούλης), Μπλάζιτς, Πίτι (61′ Πίτι), Καραγιάννης, Βασιλαντωνόπουλος, Βουό.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Λαγός, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (79′ Μπάλλας), Ντέλετιτς, Κριζμάν (88′ Μασούρας), Ναζλίδης (90’+2′ Γιαννιτσάνης).

arenalarissa.gr / video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις