ΛΑΡΙΣΑ

Ύμνοι της Γέννησης από το χθες στο σήμερα σε Διαχρονικό Μουσείο και Γενί Τζαμί

Δυό ξεχωριστοί χώροι της πόλης, το Διαχρονικό Μουσείο και το Γενί Τζαμί θα πλημμυρίσουν με μουσικές των Χριστουγέννων στις συναυλίες που συνδιοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Γενί Τζαμί τη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00. Σε αυτή θα συμμετέχουν ο Βυζαντινός Χορός του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, που θα παρουσιάσει ύμνους, τροπάρια και άλλα θρησκευτικά έργα της βυζαντινής υμνογραφίας, καθώς και το Φωνητικό Σύνολο Solartissimo, το οποίο θα ερμηνεύσει επίκαιρα έργα από την Αναγεννησιακή Ισπανία έως και το εμβληματικό έργο του μινιμαλιστή συνθέτη Arvo Part.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, η οποία διαφοροποιείται από την προηγούμενη με τη συμμετοχή της Χορωδίας και ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, που θα παρουσιάσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ενώ τη συναυλία θα κλείσει το Φωνητικό Σύνολο Solartissimo.

Η είσοδος και στους δύο χώρους θα είναι ελεύθερη, ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και του Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις