ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με παλμό η απεργιακή συγκέντρωση στη Λάρισα κόντρα στα νέα κυβερνητικά μέτρα (φωτό)

Εκατοντάδες ήταν οι Λαρισαίοι που ανταποκρίθηκαν την Πέμπτη στο κάλεσμα για γενική απεργία που απηύθυναν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τα νέα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της τρίτης αλλά και της τέταρτης αξιολόγησης. Τη μερίδα του λέοντος στις δύο συγκεντρώσεις στις μεγάλες πλατείες της πόλης, είχε για μία ακόμη φορά το Εργατικό Κέντρο στην Κεντρική πλατεία όπου συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 άτομα, ενώ συμμετείχαν και αγρότες με τρακτέρ.

“Πληρώσαμε την κρίση, να μην ξανά πληρώσουμε και την ανάπτυξη του κεφαλαίου” είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Τάσος Τσιαπλές, καλώντας τους πολίτες σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Στην άλλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου, η συμμετοχή ήταν σαφώς μικρότερη. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημήτρης Παπαποστόλου τόνισε μεταξύ άλλων πως “η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους δανειστές , προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων”.

Δείτε φωτογραφίες από τις δύο απεργιακές συγκεντρώσεις:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις