ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι αγώνες στο σκοπευτήριο Πυργετού

Δίπλα από την κοιλάδα των Τεμπών στα ανατολικά του Πυργετού μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς στους πρόποδες του ανατολικού Ολύμπου βρίσκονται οι μοναδικές στο είδος τους εγκαταστάσεις του σκοπευτηρίου «ORION 2011».

Με υπερσύγχρονα γήπεδα που καλύπτουν όλο το φάσμα του αθλήματος της σκοποβολής και με «αιχμή του δόρατος» τέσσερα γήπεδα πήλινου στόχου (σκοποβολή IPSC, αεροβόλο, τοξοβολία) αλλά και με εναλλακτικές δραστηριότητες άθλησης και ψυχαγωγίας (παιδική χαρά, ποδήλατο, χαλάρωση, φάρμα ζώων, ιππασία, πισίνα, καφές και φαγητό). Ένας τόπος ακριβώς δίπλα μας, που επάξια κέρδισε τον τίτλο ενός διεθνούς προορισμού.

Πολλοί οι επισκέπτες του, μικροί και μεγάλοι ενώ μόλις την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε ο 7ος Αγώνας Αεροβόλου Ανοιχτού Πεδίου, Field Target καθώς ολοκληρώθηκε το ετήσιο Τουρνουά Αεροβόλου Olympus ORION Field Target CUP 2017 στον χώρο του Σκοπευτηρίου, που ήταν ένας από μια σειρά αγώνων που διεξάγονται εκεί.

Και δεν είναι μόνο αυτοί οι αγώνες αφού στο σκοπευτήριο είναι προγραμματισμένες μεγάλες διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις όπως, στις 30 Ιουνίου 2018 το Hellenic Grand Prix East Olympos, στις 16 Ιουνίου 2019 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής, το 2020 το Hellenic Grand Prix East Olympos και το 2021 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής. Να τονίσω εδώ ότι η χώρα μας διοργανώνει για πρώτη φορά τόσο το Ευρωπαϊκό όσο και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φυσικά είναι τιμητικό τόσο για τη χώρα μας όσο και για την περιοχή μας.

Η προετοιμασία για τις μεγάλες αυτές διοργανώσεις έχει ήδη ξεκινήσει από τους υπεύθυνους του Σκοπευτηρίου, με βασική εκκρεμότητα την ασφαλτόστρωση του δρόμου Πυργετός-Σκοπευτήριο, τη διαμόρφωση των χώρων υποδοχής με δεδομένη την πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών, συνοδών και επισκεπτών, την συμμετοχή μεγάλων εταιρειών όπλων με εκθέσεις και χώρους σέρβις, ενώ μελετούνται ακόμα και λεπτομέρειες  όπως η διερεύνηση του χώρου παρέλασης των εθνικών αντιπροσωπειών, με μια πρόταση να γίνει αυτό στην κοιλάδα των Τεμπών, να έχει ήδη πέσει στο τραπέζι.

Δύο λόγια για το χώρο : Το πολυεπίπεδο «Σκοπευτήριο Πυργετού», έχοντας ως κορωνίδα το άθλημα του πήλινου στόχου (Compak Sporting), διαθέτει τα εξής γήπεδα : Τέσσερα γήπεδα FITASC – Compak Sporting – Sporting και επιπλέον άλλα τέσσερα γήπεδα πήλινου στόχου υπό κατασκευή, ένα γήπεδο ISSF Skeet και δύο υπό κατασκευή, έξι γήπεδα I.P.S.C. πρακτικής σκοποβολής, πολλαπλά εναλλασσόμενα γήπεδα field target (αεροβόλο) και ένα στεγασμένο γήπεδο δύο θέσεων.

Ο Σκοπευτικός Όμιλος Πυργετού «Ωρίων» και ο εμπνευστής και σκαπανέας του «Σκοπευτηρίου Πυργετού», Βασίλης Σούκος, δεν θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερο σημείο για να «στεγάσει» το νεανικό του χόμπι της σκοποβολής. Ανάμεσα σε φουντωτά δέντρα, τρεχούμενα νερά και σκιά που αφθονεί, αποδεικνύει ότι διαθέτει ένα αξιοζήλευτο οπλοστάσιο προτερημάτων. Ένας τόπος που συνιστά ζωντανό μουσείο φυσικής ιστορίας, με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων από βότανα και λουλούδια της Ολύμπιας φύσης, περιβαλλόμενα από το μπλε του ουρανού και της θάλασσας, κοντά στις ακρογιαλιές του δήμου Τεμπών και το δέλτα του Πηνειού, πολύ εύκολα προσβάσιμος, μόλις μισή ώρα δρόμος από τη Λάρισα ή την Κατερίνη. Είναι μια ιδανική συνταγή αντιστρές, η οποία προκαλεί τους επισκέπτες του, μικρούς και μεγάλους και τους αθλητές του σε παιχνίδια αναζωογόνησης τη ψυχής και του νου.

Δημήτρης Ζ. Γουγουλιάς

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις