ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ύμνοι της Γέννησης από το Χθες στο Σήμερα

Δυο ξεχωριστοί χώροι της πόλης, το Διαχρονικό Μουσείο και το Γενί Τζαμί, θα πλημμυρίσουν με μουσικές των Χριστουγέννων στις συναυλίες που συνδιοργανώνονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Γενί Τζαμί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00. Ο Βυζαντινός Χορός του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας θα παρουσιάσει ύμνους, τροπάρια και άλλα θρησκευτικά έργα της βυζαντινής υμνογραφίας, ενώ το Φωνητικό Σύνολο Solartissimo θα ερμηνεύσει χριστουγεννιάτικες συνθέσεις από την Αναγεννησιακή Ισπανία έως και το εμβληματικό έργο του μινιμαλιστή συνθέτη Arvo Part.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, κατά την οποία η Χορωδία και η ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας θα τραγουδήσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ τη συναυλία θα κλείσει το Φωνητικό Σύνολο Solartissimo.

Την ίδια μέρα, πριν την εκδήλωση, στις 19.00, στον χώρο υποδοχής του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας θα γίνει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας για τους μικρούς μας φίλους, με τίτλο «Στολίδια, Πλουμίδια και Κάλαντα». Στη διάρκεια της γιορτής θα στολίσουμε δέντρο– έκπληξη, θα κατασκευάσουμε φάτνη και θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα.

Η είσοδος και στους δύο χώρους θα είναι ελεύθερη, ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και του Δήμου Λαρισαίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις