ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έτοιμο το Πάσχα του ’19 το θέατρο του ΟΥΗΛ – Ξεκινούν οι εργασίες ολοκλήρωσής του

Έτος… πολιτισμού αναμένεται να είναι το 2019 για την πόλη της Λάρισας καθώς πέραν της – προαναγγελθείσας από τη δημοτική αρχή – λειτουργίας του μεγάλου αρχαίου θεάτρου, αναμένεται και η ολοκλήρωση του προσκηνίου πολιτισμού, του μεγάλου κλειστού θεάτρου της Λάρισας στο ΟΥΗΛ που σηματοδοτεί μία άλλη πορεία για τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη.

Το μεσημέρι στο δημαρχείο, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο της πρώτης από τις δύο εργολαβίας, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ που θα δοθούν από ίδιους πόρους του δήμου Λαρισαίων. Παράλληλα με αυτή, αναμένεται με πόρους από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ, να ξεκινήσει και η δεύτερη εργολαβία. Η πρώτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από έναν χρόνο από σήμερα, ενώ συνολικά το θέατρο θα είναι έτοιμο, κατά τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Αποστόλου Καλογιάννη, μέχρι το Πάσχα του 2019.

Ο κ. Καλογιάννης μίλησε για ένα “σημαντικό έργο, με εξαιρετικών προδιαγραφών αίθουσα με εμβέλεια έξω από τη Λάρισα. Ολοκληρώνοντάς το, είναι ένα έργο με ευρύτερη επίδραση όχι μόνο για τη Λάρισα, αλλά για τη Θεσσαλία και ίσως πανελλαδικά. Μπορεί να συνδυαστεί με την εξαιρετική πολιτιστική δουλειά που γίνεται στο δήμο και με την ανάγκη πια να ικανοποιούμε αιτήσεις που υπάρχουν έτσι ή αλλιώς προς το δήμο, για τη διενέργεια πολύ μεγάλων εκδηλώσεων που έρχονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη”.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις