ΛΑΡΙΣΑ

Απεργούν την Πέμπτη και οι Λαρισαίοι δάσκαλοι

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», αναφέρονται τα εξής:

«Αντιδρούμε δυναμικά στις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας που καταστρατηγούν το ωράριό μας κι επιτίθενται στα δικαιώματά μας

Απεργιακή Συγκέντρωση  στην  Πλατεία ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ , ώρα 10:30 το πρωί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν ακόμα προϋπολογισμό σκληρής και άδικης λιτότητας και  δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων. Παράλληλα, προωθεί για ψήφιση τα προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, που περιλαμβάνουν νέα μείωση των εισοδημάτων,   παράδοση των κόκκινων δανείων στα κερδοσκοπικά funds και φαλκίδευση του δικαιώματος της απεργίας. Η Κυβέρνηση μπροστά στην άμεση αντίδραση των εργαζομένων απέσυρε προσωρινά την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται το απεργιακό δικαίωμα δήλωσε όμως παράλληλα ότι θα την επαναφέρει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Πρέπει να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που συνθλίβουν κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών και διαλύουν τις ζωές μας.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα, δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά. Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθώντας μια παρελκυστική τακτική υποσχέσεων και καλλιέργειας απατηλών προσδοκιών ικανοποίησης χρόνιων αιτημάτων μας, βρισκόμενο, όμως, σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και τους «θεσμούς» καταφέρνει και άλλα χτυπήματα κατά της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο  Υπουργός Παιδείας μετά τις συναντήσεις με τους «θεσμούς», υπέγραψε:

την υποχρεωτική παραμονή όλων των εκπαιδευτικών στο σχολείο, στο εργασιακό 30ωρο

νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης (Διευθυντών, Υποδιευθυντών, Προϊσταμένων ολιγοθέσιων δημοτικών και νηπιαγωγείων) και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

την κατάργηση της προσμέτρησης της ώρας σίτισης ως διδακτικής

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να απαντήσουν δυναμικά. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα ειδάλλως, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα εντείνουν την επίθεσή τους εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Στις 14 Δεκεμβρίου απεργούμε όλοι και συμμετέχουμε μαζικά

στην Απεργιακή Συγκέντρωση  στην  Πλατεία ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ , ώρα 10:30 το πρωί».

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις