ΛΑΡΙΣΑ

Επίσκεψη στην Ταιβάν πραγματοποίησε ο Χρήστος Κέλλας

Στην μακρινή Ταιβάν, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, μετά από πρόσκληση της Κυβέρνησης της Ταϊπέι.

Ο Λαρισαίος πολιτικός κατά το διάστημα της παραμονής του στην ασιατική χώρα, είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Ταϊπέι, όπως με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Tsai Chi – Chang και τον αν. Υπουργό Εξωτερικών της Dr. Francois Chih – Chung.

Κύριο θέμα συζήτησης, οι προοπτικές ευρύτερης και στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, με αναφορά και στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας.

Ενημερώθηκε ακόμη για το αναπτυξιακό μοντέλο της Ταϊπέι την τελευταία δεκαετία, που οδήγησε τη χώρα στην 22η θέση παγκοσμίως με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Ο αν. Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το μεγάλο Τεχνολογικό πάρκο της Ταϊπέι καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της έρευνας, τεχνολογίας  και καινοτομίας, – που βρίσκονται στην κορυφή παραγωγής ημιαγωγών (microchips) – έχοντας σειρά επαφών με τον αν. Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Shih – Chou Huang, τον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Ανάπτυξης Εξωτερικού Εμπορίου κ. Simon Wang και τους Larry Wang και Frank Wu, Γενικό Γραμματέα και Σύμβουλο της Κινεζικής Ένωσης Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας.

Επισκέφθηκε ακόμη εργοστάσια ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας και ενημερώθηκε για το μεγάλο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και την εφαρμογή της στρατηγικής των επιχειρήσεων που συνίσταται στο τρίπτυχο Reduce – Reuse – Recycling (περιορίζω – επαναχρησιμοποιώ – ανακυκλώνω), αφού η Ταιβάν είναι πρώτη στον κόσμο σε ποσοστό ανακύκλωσης που φτάνει το 58%.

«Η Κυβέρνησή της Ταϊπέι κατάφερε να αλλάξει την εικόνα ύφεσης που κυριαρχούσε στη χώρα τα τελευταία χρόνια, σταθεροποιώντας την οικονομία και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι επενδύσεις, κυρίως στον τομέα της τεχνολογίας σημειώνουν θεαματική αύξηση, οι εξαγωγές παρουσιάζουν ρεκόρ ανόδου, η προώθηση της καινοτομίας έχει πρωτεύοντα ρόλο στην ακολουθούμενη πολιτική, ενώ το αναπτυξιακό κλίμα που επικρατεί, έχει τονώσει τόσο την εγχώρια αγορά, αυξάνοντας την κατανάλωση, όσο και τον τουρισμό.

Στην Ταϊπέι, η νέα Κυβέρνηση δεν “σήκωσε τείχη”, αλλά “έχτισε γέφυρες”, επενδύοντας στην καινοτομία και την προσέλκυση επενδύσεων, προσφέροντας συγχρόνως, ένα σταθερό πολιτικοοικονομικό περιβάλλον.

Ό, τι ακριβώς δηλαδή δεν έχει κάνει η σημερινή Κυβέρνηση στην Ελλάδα και ό, τι ακριβώς θα κάνουμε σύντομα εμείς», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

Στην αντιπροσωπεία βουλευτών που επισκέφθηκαν την ασιατική χώρα, μετείχαν ακόμη οι βουλευτές Ν. Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας και Ν. Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις