ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρίντεζης: Προσπερνά τον Πάσπαλι και συνεχίζει

Την ευκαιρία να προσπεράσει έναν από τους παίκτες-θρύλους της Stoiximan.gr Basket League θα έχει ο Γιώργος Πρίντεζης στο επερχόμενο εκτός έδρας ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (10/12 19:00), καθώς κυνηγά τον Ζάρκο Πάσπαλι στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ.

Για την ακρίβεια ο φορμαρισμένος φόργουορντ των “ερυθρολεύκων” που έχει 3.134 πόντους, χρειάζεται άλλους 13 πόντους για να ξεπεράσει τους Δήμο Ντικούδη (3.139) και Ζάρκο Πάσπαλι (3.146) και γίνει ο 20ος καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Α1.

Αναλυτικά όλα τα ενδιαφέροντα στατιστικά για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ:

Μπροστά στο 76ο παιχνίδι της μεταξύ τους ιστορίας στη Stoiximan.gr Basket League βρίσκονται ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με 59 έναντι 16 της «Ένωσης» που ως γηπεδούχος σημείωσε τις 12 από αυτές ενώ ο Ολυμπιακός μετράει 26 διπλά.
Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ ήταν πριν από σχεδόν 13 χρόνια, στις 19 Δεκεμβρίου 2004 όταν επικράτησε του αντιπάλου της με 85-76 με 18 πόντους των Νίτσεβιτς και Μπέιλι. Πέρι και Ζορόσκι είχαν από 19 για τον Ολυμπιακό που έκτοτε μετράει 12 συνεχόμενες νίκες ως φιλοξενούμενος στην κανονική περίοδο και τα πλέι οφ.

Το συνολικό σερί των ερυθρόλευκων επί της ΑΕΚ από εκείνο το παιχνίδι, ανεξαρτήτως έδρας και φάσης του πρωταθλήματος, έχει φτάσει το 26-0.

Η μεγαλύτερη σε έκταση, από τις 12 εντός έδρας νίκες της ΑΕΚ ήταν εκείνη των ημιτελικών του 2003 όταν επικράτησε με 84-64 (Χατζής 18, Ταπούτος 17 – Τόμιτς 24, Τζόνσον 18).

Από την άλλη πλευρά η ευρύτερη διαφορά με την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε την «Ένωση» στην έδρα της είναι αυτή των 21 πόντων. Σημείωσε δύο διπλά με αυτή τη διαφορά, αμφότερα για τα προημιτελικά των πλέι οφ. Το 1994 με 96-75 (Ουάιτ 21, Λακίσεβιτς 18 – Πάσπαλι 29, Τάρπλεϊ 25) και το 2006 με 104-83 (Πελεκάνος 24, Χάτζατζ 11 – Έντνι 17, Σεϊμπούτις 15).

Οι 29 πόντοι του Ζάρκο Πάσπαλι στο παιχνίδι του 1994 παραμένει η κορυφαία ερυθρόλευκη επίδοση σκοραρίσματος όμως ο Μίρκο Μιλίσεβιτς κρατάει το ρεκόρ αυτών των αγώνων από τον αγώνα της κανονικής περιόδου του 1994-95 όταν σημείωσε 35 πόντους χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την ήττα της ΑΕΚ με 72-74.

ΑΕΚ

Τα σερί

*Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων μετράει ο Δημήτρης Μαυροειδής.

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έχει φτάσει τα 10 διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος, από τους μικρούς τελικούς των περσινών πλέι οφ, με ένα τουλάχιστον κερδισμένο φάουλ.

*Ένα τουλάχιστον εύστοχο τρίποντο σε κάθε μια από τις έξι εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα είχε ο Ντούσαν Σάκοτα.

Τα ρεκόρ

*Με τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Δημήτρης Μαυροειδής θα γίνει ο 16ος στην ιστορία της ΑΕΚ στη Stoiximan.gr Basket League που θα φτάσει τα 200.

*Τρεις ασίστ χωρίζουν τον Ντούσαν Σάκοτα από την είσοδο του στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Έχει 144 και μπροστά του με 146 είναι ο Κώστας Παταβούκας.

*Με ένα ριμπάουντ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα γίνει ο 65ος παίκτης στην ιστορία της ΑΕΚ που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό στη Stoiximan.gr Basket League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σερί

*Τέσσερις συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα κλέψιμο, έφτασε ο Τζαμέλ ΜακΛίν.

*Ο Κώστας Παπανικολάου είχε τουλάχιστον δύο ασίστ και ένα κλέψιμο σε κάθε ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan.gr Basket League.

*Πέντε διαδοχικούς αγώνες στην κατηγορία με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο έχει φτάσει ο Γιάνις Στρέλνιεκς.

Τα ρεκόρ

*Τέσσερα εύστοχα δίποντα χρειάζεται ο Βασίλης Σπανούλης προκειμένου να γίνει ο 12ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League που θα φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό.

*Μπροστά στο «φράγμα» των 500 αμυντικών ριμπάουντ καριέρας είναι ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχοντας 499.

Πηγή: www.eurohoops.net/el

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις