ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μακροχρόνια ανέργους θα προσλάβει η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου

Γιορτινός μποναμάς για ανέργους της περιοχής που επιστρέφουν στο μεροκάματο σε θέσεις που ανοίγουν στη ΔΕΥΑΜΒ. Συνολικά 96 εργαζόμενοι θα προσληφθούν στα τέλη του έτους και αρχές του 2018 για να καλύψουν θέσεις της επιχείρησης. Η αρχή θα γίνει με 18 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας από 55 έως 67 ετών, μέσω ΟΑΕΔ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόσληψη 18 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 έως 67 ετών. Ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει κατά 50% τις συγκεκριμένες θέσεις για ένα χρόνο, μέσω προγράμματος. Το πρόγραμμα προβλέπει 12 μήνες απασχόλησης με επιδότηση και δυνατότητα παράτασης της σύμβασης από τη ΔΕΥΑΜΒ για έναν επιπλέον χρόνο. «Αρχικά είχαμε ζητήσει 20 εργαζόμενους, ωστόσο δεν υπήρχαν διαθέσιμοι υπάλληλοι λογιστηρίου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αρης Σαββάκης.

Ηδη η ΔΕΥΑΜΒ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, απέστειλε στον ΟΑΕΔ το πρακτικό της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου άμεσα οι 18 άνεργοι να πιάσουν και πάλι εργασία. Εκτιμάται ότι έως τέλος του χρόνου ή αρχές Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι θα πιάσουν δουλειά. Πρόκειται για 5 γραμματείς, 1 υπάλληλο λογιστηρίου, 1 τεχνίτη υδραυλικό, 1 τεχνίτη ηλεκτρολόγο, 5 οικοδόμους, 5 ανειδίκευτους εργάτες.

Μετά τις 10 Ιανουαρίου, αναμένονται σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη και οι εργαζόμενοι που πρόκειται να εργαστούν με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας.Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούν συνολικά σε 50 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, και βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, πραγματική ανακούφιση για τις αποδεκατισμένες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, θα είναι η πρόσληψη 28 μόνιμων εργαζομένων. Όπως ανέφερε ο κ. Σαββάκης, το πράσινο φως για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άναψε το Υπουργείο Εσωτερικών, την περασμένη εβδομάδα με έγγραφό του προς την υπηρεσία, και ήδη η ΔΕΥΑΜΒ έχει στείλει βάσει του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, τις ειδικότητες που θέλει. Απο μένει η προκήρυξη των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προσλάβει

1 χημικό μηχανικό Π.Ε.,

1 μηχανολόγο μηχανικό Π.Ε.,

1 πολιτικό μηχανικό Π.Ε.,

1 χημικό,

1 αγρονόμο- τοπογράφο,

1 ηλεκτρολόγο μηχανικό Τ.Ε.,

1 μηχανολόγο μηχανικό Τ.Ε.,

1 πολιτικό μηχανικό Τ.Ε.,

1 ηλεκτρονικό Τ.Ε.,

3 ηλεκτρολόγους Δ.Ε.,

7 διοικητικούς γραμματείς Δ.Ε.,

1 εργοδηγών βοηθών χημικών Δ.Ε.,

2 οδηγούς Δ.Ε.,

2 εργοδηγούς μηχανολόγων μηχανικών Δ.Ε.,

1 ταμία Δ.Ε.,

1 καταμετρητή Δ.Ε.,

2 άτομα Δ.Ε. που θα απασχολούνται με επιδόσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις