ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Υποστηρίζουμε το ελληνικό όραμα” – Βραβεύτηκε στη Λάρισα ο διάσημος σκηνοθέτης Steven Bernstein (φωτο)

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργάνωσε διάλεξη προς τιμήν του διάσημου συγγραφέα, σκηνοθέτη και παραγωγού Steven Bernstein, με θέμα την ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου και την μεγάλη πρωτοβουλία του σκηνοθέτη, σε συνεργασία με την Ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ, με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονων κινηματογραφικών στούντιο και διεθνούς κινηματογραφικής σχολής στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Σύρο.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης «το πιο γνωστό πρότζεκτ πάνω στο όποιο δουλεύουμε είναι ένας κύκλος μαθημάτων για κινηματογραφιστές. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο το Μάιο και στα τέλη καλοκαιριού. Τα μαθήματα αφορούν όλους όσους έχουν σχέση με μια ταινία, όπως σκηνοθέτες, σεναριογράφους, ηχολήπτες κλπ. Για τους Έλληνες μαθητές που παρακολουθούν αυτά τα σεμινάρια, όλα τα έξοδά τους καλύπτονται από εμάς.»

Σε ότι αφορά τα σχέδιά του για τη σχολή κινηματογράφου στη Σύρο, ο κ. Bernstein είπε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σχολή κινηματογράφου, για να προσελκύσουμε παραγωγούς ταινιών στη χώρα. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το ελληνικό όραμα και το ελληνικό μέλλον στον κινηματογράφο.»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πάνος Σάπκας και ο γνωστός ηθοποιός, Τάσος Νούσιας.

Να θυμίσουμε ότι ο Steven Bernstein έγραψε και σκηνοθέτησε την βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους «Decoding Annie Parker», η οποία κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης ηθοποιού» για την Samantha Morton στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σιάτλ και επίσης, ο ίδιος κέρδισε το Βραβείο Ταινίας Μεγάλου Μήκους «The Alfred P. Sloan Foundation Feature Film Award» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Hampton.

Το 2013,  ήταν υποψήφιος για το βραβείο ASC Award for Outstanding Achievement in Cinematography για το έργο του «Magic City»..

Προχώρησε σε γυρίσματα πολλών ταινιών μεγάλου μήκους τόσο για τα στούντιο, όσο και για ανεξάρτητους, όπως το εξαιρετικά αναγνωρισμένο «Like Water For Chocolate» και το «Monster» που κέρδισε Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για την Σαρλιζ Θερόν. Η τελευταία του ταινία για τον Dylan Thomas, «Dominion» με πρωταγωνιστές τους Rhys Ifans, John Malkovich, Romola Garai, Rodrigo Santoro, Tony Hale και τον Zosia Mamet, ηδη διανύει πολύ καλή πορεία στα διεθνή φεστιβάλ και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2018.

φωτο: newsroom onlarissa.gr  ρεπορτάζ: Μαριαλία Μαγιάκου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις