ΛΑΡΙΣΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων

Συνεχίζεται για μια ακόμη χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λαρισαίων με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών αλλά και των μαθητών της Δ τάξης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Ο Δήμος  Λαρισαίων μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, συνεχίζει να εκπαιδεύει τα παιδιά της πόλης μας σε βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής Αγωγής στο Αλκαζάρ στο ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο με οχήματα και ποδήλατα Πάρκο.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, εντάσσεται στην «Πόλη που Μαθαίνει» και στηρίζεται συλλογικά από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, από τον Σύλλογο εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Λάρισας, την Ένωση εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Περιφέρειας Θεσσαλίας με εκπρόσωπο τον πρόεδρο Τηλέμαχο Σφόρτσα, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και προπονήτρια ποδηλασίας  Ευαγγέλου Εύη , τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή κυκλοφοριακής  Αγωγής  Κωστακόπουλο Κωνσταντίνο.

Με το πρωτοποριακό πρόγραμμα επιδιώκεται η διαμόρφωση  συνείδησης επάνω στο ζήτημα  της οδικής ασφάλειας  μέσα από απλές συμβουλές αλλά και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ηλικίες των μαθητών.

Μ’ αυτή τη μέθοδο διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία τα θετικά πρότυπα για σωστή οδηγική συμπεριφορά, και γίνεται  ένα πολύ σημαντικό βήμα στην εκπαίδευσή τους  με σεβασμό για τους κανόνες και την ανθρώπινη ζωή, με σοβαρότητα και ευσυνειδησία για τον κόσμο και για το περιβάλλον .

Την Τετάρτη  29 Νοεμβρίου  στο  Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρέθηκαν   οι   μαθητές της  Δ’ τάξης  του 19ου  Δημοτικού Σχολείου Λάρισας παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Δημήτρη Δεληγιάννη και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυρούλας Μπαξεβάνου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας  για τον προγραμματισμό επισκέψεων στο 2410 680246 κ. Ευγενία Δερπάνη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις