Ψωμί κολοκύθας

Δημοσιεύθηκε στις: 7 Δεκεμβρίου 2017, 10:00

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 220 γρ. πουρές κολοκύθας
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σπόροι
  • πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. κολοκυθόσπορο άψητο και έξτρα για το πασπάλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η μαγιά για περίπου 5-7 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε έναν κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, τον πουρέ, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι, το γλυκάνισο, τον κολοκυθόσπορο και ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα.
  • Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα γάλα-μαγιά-ζάχαρη που έχει φουσκώσει.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι, περίπου 10 λεπτά.
  • Παίρνουμε μια φόρμα 10 x 25 εκ., λαδώνουμε καλά και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα μέσα στη φόρμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αλείφουμε με ένα αυγό και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο.
  • Τέλος, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ψωμί μας από τη φόρμα με προσοχή και το μεταφέρουμε σε μία σχάρα να κρυώσει καλά
  • Σερβίρουμε με ότι υλικό της αρεσκείας μας θέλουμε για συνοδευτικό.

diatrofi-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ