ΛΑΡΙΣΑ

Δύο Λαρισαίοι στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ

Ολοκληρώθηκαν μ’ επιτυχία οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) που πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3  Δεκέμβρη στην Αθήνα στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου.

Συμμετείχαν 278 Αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα ενώ χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν τα κινήματα ειρήνης και μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης :

Πορτογαλίας, Αμερικής, Παλαιστίνης, Βουλγαρίας, Ινδίας, Κούβας, Ν. Αφρικής, Κύπρου, Τουρκίας, Νεπάλ και η Πρόεδρος του Π.Σ.Ε. από τη Βραζιλία Σοκόρρο Γκόμες.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγινε ανάλυση των διεθνών εξελίξεων , έγινε εμπεριστατωμένη ανάλυση της δράσης της ΕΕΔΥΕ από το 17ο Συνέδριο μέχρι και σήμερα και βγήκαν συμπεράσματα πολύ σημαντικά και χρήσιμα για την πάλη και την παραπέρα ισχυροποίηση του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι οι ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί εκδηλώνονται στις μέρες μας στους εξής βασικούς άξονες:

Στον έλεγχο ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγωγών μεταφοράς του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, ακόμη και του νερού. Στον έλεγχο χερσαίων και θαλάσσιων διαδρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων (π.χ. δρόμος του μεταξιού, θαλάσσιοι διάδρομοι στη Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα, Κέρας της Αφρικής κ.α.) ενώ σημειώνονται κινήσεις που ομολογούν ένταση των αντιθέσεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Αρκτική ζώνη, ή τη χρησιμοποίηση του διαστήματος για στρατιωτικούς σκοπούς.

Στο έδαφος των ανταγωνισμών, της σύγκρουσης μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των στρατηγικών στοχεύσεων καπιταλιστικών κρατών, εκδηλώνονται ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, σε μια πορεία που αποτυγχάνουν διπλωματικά μέσα και σχετικοί συμβιβασμοί.

Καθορίσθηκαν επίσης οι στόχοι πάλης για το επόμενο διάστημα:

ΟΧΙ στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και Στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό αφέντη στον τόπο του.

Στο τέλος των εργασιών έγινε η εκλογή του νέου Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και της νέας Γραμματείας. Από τη Λάρισα στο νέο Εθνικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι:

Γιώργος Θάνος και Δήμητρα Παπαστεργίου.

Μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου και στις 5 το απόγευμα η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να καταδικάσει τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που εμπλέκει τη χώρα μας ακόμη πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εκθέτει σε θανάσιμους κινδύνους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις