ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Επτά συλλήψεις σε επιχείρηση στη Λάρισα – Πουλούσαν νοθευμένο ηλιέλαιο ως ελαιόλαδο!

Στην κατάσχεση 19 τόνων ηλιέλαιου προχώρησαν αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας μετά από έφοδο σε αποθήκη – «συσκευαστήριο» της Λάρισας. Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, σύμφωνα με πληροφορίες τnς «ΕτΔ», δεκάδες αστυνομικοί της Οικονομία Αστυνομίας βρέθηκαν στη Λάρισα το πρωί του Σαββάτου και στο πλαίσιο επιχείρησης που διήρκησε μέχρι χθες τα ξημερώματα, μετά από έφοδο κατέσχεσαν 19 τόνους ηλιέλαιου – της μεγαλύτερης ποσότητας που έχει κατασχεθεί ποτέ στην περιοχή» ενώ προχώρησαν και σε επτά συλλήψεις Λαρισαίων.

Παρουσία δικαστικών λειτουργών, οι αστυνομικοί χρειάσθηκε μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορίες- να παραβιάσουν την πόρτα αποθήκης της επιχείρησης που εδρεύει περιφερειακά της Λάρισας καθώς όσοι βρίσκονταν στον χώρο της αποθήκη την ώρα της εφόδου αρνούνταν να τους ανοίξουν.

Η έρευνα της Οικονομία Αστυνομία Βορ. Ελλάδας αφορούσε στη νόθευση λαδιού που διακινούνταν και στο εξωτερικό ως παρθένο ελαιόλαδο. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα μεγάλες ποσότητες ηλιέλαιου εισάγονταν στην Ελλάδα και μετά από νόθευση προωθούνταν κυρίως στις αγορές του εξωτερικού ως έξτρα, παρθένο, ελαιόλαδο. Επίσημες ανακοινώσει από την ΕΛ.ΑΣ. θα γίνουν τις επόμενες ώρες, ενώ για την εξέλιξη της υπόθεσής  ενημερώθηκε και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική αστυνομία φέρεται να ενημερώθηκε από αστυνομία ευρωπαϊκής χώρας όταν εντοπίσθηκε λάδι νοθευμένο με χρωστικές ουσίες, με χώρα προέλευσή την Ελλάδα.

Μετά την έφοδο στην αποθήκη της Λάρισας, η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 7 Λαρισαίων, 4 εκ των οποίων φέρεται να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, ενώ οι υπόλοιποι 3 είναι εργαζόμενοι στην επιχείρηση. Στην αποθήκη δεσμεύθηκαν περισσότεροι από 19 τόνοι ηλιέλαιου από το οποίο ελήφθησαν δείγματα προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις όπως εργαστηριακά θα ελεγχθούν και άλλες υγρές ουσίες που βρέθηκαν στον χώρο. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας κατασχέθηκαν 5 συνολικά αυτοκίνητα, τρία εκ των οποίων είναι πολυτελή όπως και ανυψωτικά μηχανήματα (κλαρκ). Οι συλληφθέντες αργά χθες βράδυ οδηγήθηκαν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου αναμενόταν να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν. Συνήγορος του συλληφθέντα Λαρισαίου εμπόρου διευκρίνιζε πόντοι στην «ΕτΔ» ότι ο πελάτης του «αρνείται το σύνολο των κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί» προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται περί νοθεία» και πως «η κατασχεθείσα ποσότητα αφορά σε ηλιέλαιο» και όχι σε νοθευμένο λάδι.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις