ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο σοκ και πολιτική κατακραυγή για το μακελειό με τους 235 νεκρούς στο Σινά

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε τέμενος στο Σινά την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον 235 νεκροί και 109 τραυματίες.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει με «σφοδρότητα». «Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα, απαντώντας με πυγμή πολύ σύντομα» είπε χαρακτηριστικά, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Τρομερή και δειλή τρομοκρατική επίθεση σε αθώους και ανυπεράσπιστους προσκυνητές στην Αίγυπτο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ανεχτεί την τρομοκρατία, πρέπει να τους νικήσουμε στρατιωτικά και να υπονομεύσουμε την εξτρεμιστική ιδεολογία που σχηματίζει τη βάση της ύπαρξής τους» ανέφερε με τη σειρά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε συλλυπητήρια στον Αλ Σίσι, περιγράφοντας την επίθεση της Παρασκευής ως σκληρή και κυνική. «Η δολοφονία αμάχων κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής θητείας εντυπωσιάζει με τη σκληρότητα και τον κυνισμό της και πείθει και πάλι ότι η έννοια της ανθρώπινης ηθικής είναι απολύτως ξένη προς τους τρομοκράτες» ανέφερε ο Πούτιν σε συλλυπητήριο τηλεγράφημα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις