ΛΑΡΙΣΑ

Δράση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων πραγματοποιείται το απόγευμα της Παρασκευής, εκτός αλλά και εντός του Αρχαίου Θεάτρου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Την παράσταση έκλεψαν χωρίς αμφιβολία τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Λαρισαίων, που κατέφθασαν κρατώντας πλακέτες και φωνάζοντας συνθήματα όπως, «αγόρια και κορίτσια, είμαστε όλα ίσα»!

Όπως εξήγησε η παιδαγωγική υπεύθυνος των ΚΔΑΠ, Λίνα Μουσιώνη, στα συγκεκριμένα κέντρα γίνεται προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά σε ζητήματα ισότητας φύλων και κατά των στερεοτύπων με τα οποία εξοικειώνονται από πολύ μικρή ηλικία.

Ετσι, τα παιδιά παίζουν και ευαισθητοποιούνται μέσα από διασκευές κλασικών παραμυθιών, ενώ μαθαίνουν για το έργο και τη δράση σπουδαίων γυναικών, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, από την Καλλιπάτειρα μέχρι την Μελίνα Μερκούρη.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρης Δεληγιάννης, εστίασε στο κρίσιμο έργο που παράγουν, τόσο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, όσο και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου.

Τη σημερινή εκδήλωση στηρίζουν ακόμα η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, που άνοιξε μόνο για τα παιδιά των ΚΔΑΠ τον χώρο εντός του Αρχαίου Θεάτρου, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ, τα πρόσφατα τηλεοπτικά σποτ του οποίου προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη, προκειμένου να είναι ορατά από τους περαστικούς της οδού Βενιζέλου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Η Πόλη που Μαθαίνει».

Newsroom onlarissa.gr    

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις