ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αυτή είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Χιμένεθ

Με ποινή αποκλεισμού 15 ημερολογιακών ημερών τιμωρήθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ για την απρεπή χειρονομία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ δεν θα έχει στον πάγκο της τον Ισπανό προπονητή στα παιχνίδια με Πλατανιά, Καλλιθέα (Κύπελλο) και Λεβαδειακό.

Η επιτροπή κατέληξε σε αυτή την τιμωρία, που είναι μικρότερη και από την κατώτερη ποινή του ενός μήνα που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις, δεχόμενη το σκεπτικό του νομικού εκπροσώπου της ΑΕΚ, Μηνά Λυσσάνδρου που υπερασπίστηκε τον Μανόλο μαζί με τη δικηγόρο Έλλη Ρίζου, περί αναλογικότητας στην ποινή, ανάμεσα σε παίκτη και προπονητή.

Ο κ. Λυσσάνδρου τόνισε πως ο προπονητής πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως ο ποδοσφαιριστής και ανέφερε πως η τιμωρία που προβλέπει ο ΚΑΠ για χειροδικία ποδοσφαιριστή σε θεατή τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές. Δεν μπορεί λοιπόν μια χειρονομία να τιμωρηθεί το ίδιο ή και περισσότερο. Επιπλέον παρουσίασε απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA που συνέβαλε στο να ενισχυθεί το επιχείρημα του.

Ο κ. Χιμένεθ απολογήθηκε και δεσμεύτηκε ότι δε θα έχει ποτέ ξανά στο μέλλον ανάλογη συμπεριφορά. Για τον λόγο της αποβολής του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απαλλάχθηκε. Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι η απόφαση είναι οριστική αφού συνεκδικάστηκε και η κλήση σε απολογία από τον κ. Σιμιτζόγλου…

Η σχετική απόφαση αναφέρει:

“Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 11ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, JIMENEZ J. MANUEL (προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 19/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 19/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά του κ. JIMENEZ J. MANUEL.

Καθώς επίσης: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 37482/22-11-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 23ης-11-2017, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 14:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. JIMENEZ J. MANUEL α) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για δεκαπέντε (15) ημέρες»”.

Πηγή: filathlos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις