ΛΑΡΙΣΑ

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή για τους φιλοξενούμενους στον “Αριστέα”

Με πολύ χαρά , γέλιο και διάθεση που ξεχείλιζε νέοι και νέες της δομής του Αμπελώνα με τους συνοδούς τους μετέβησαν στη πόλη της Πάτρας πραγματοποιώντας τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή .

Φτάνοντας στην Πάτρα , και με σύμμαχο τον πατρινό καιρό, οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το οινοποιείο ACHAIA CLAOUSS που λειτουργεί συνεχόμενα από το 1861 και με την βοήθεια ξεναγού περιηγήθηκαν στα ξακουστά κελάρια μαθαίνοντας την ιστορία αυτών. Απολαμβάνοντας την απογευματινή έξοδο, περπάτησαν στους κεντρικούς πλακόστρωτους δρόμους της Πάτρας, στη κεντρική πλατεία Γεωργίου που βρίσκεται το θέατρο Απόλλων και τα δυο μεγάλα σιντριβάνια που βρίσκονται από το 1875.

Την επόμενη ημέρα, φωτογραφήθηκαν στο ρολόι όπου κοσμεί το λιμάνι, κάνοντας πρωινό περίπατο δίπλα στη θάλασσα Έπειτα, μετέβησαν στο χώρο του «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παράρτημα ΑΜΕΑ Αιγίου – Κλεομένους Οικονόμου Ιατρού» όπου ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ , το προσωπικό της δομής και φιλοξενούμενοι υποδέχτηκαν τους νέους της αντίστοιχης δομής του Αμπελώνα, συστήθηκαν, συνομίλησαν και αντάλλαξαν εμπειρίες. Εν συνεχεία, επισκέφτηκαν και προσκύνησαν με δέος το Ιερό Προσκύνημα «Ζωοδόχου Πηγής», η γνωστή Παναγία «Τρυπητή» του Αιγίου στο νομό Αχαΐας.

Την τελευταία μέρα της επιστροφής επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών και έπειτα ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας κος Λαζαρόπουλος Απόστολος , εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι τους υποδέχτηκαν στο «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας – Σκαγιοπούλειο, Μονάδα Θηλέων» που βρίσκεται στην Ακτή Δυμαίων και «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αχαΐας – Σκαγιοπούλειο, Μονάδα Αρένων» που εδρεύει στη πόλη της Πάτρας.

Με τις αποσκευές γεμάτες όμορφες αναμνήσεις , χαρούμενες και με εικόνες τα όμορφα μέρη και την παραθαλάσσια πόλη της Πάτρας επέστρεψαν στην έδρα τους με τις σκέψεις για ένα άλλο μελλοντικό ταξίδι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις