ΛΑΡΙΣΑ

Τις θέσεις της για τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας παρουσίασε η Νικολέττα Μπασδέκη (ΦΩΤΟ)

Τις θέσεις της ενόψει των κυριακάτικων εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης η υποψήφια πρόεδρος, κα Νικολέττα Μπασδέκη.

Ειδικότερα, η κα Μπασδέκη ανέφερε τα εξής:

«Η πολυετής μάχιμη δικηγορία αλλά και η έως σήμερα συνδικαλιστική μου δράση με αξιώνουν να στέκομαι μπροστά σας αντάξια και θαρραλέα για να ζητήσω την ψήφο σας με έναν μόνο σκοπό: να περιφρουρηθεί το επάγγελμά μας για όλους τους Δικηγόρους και κυρίως για τους νέους συναδέλφους μας, τα νέα παιδιά που δυσκολεύονται να μείνουν στο επάγγελμα.

Διένυσα μία επαγγελματική σταδιοδρομία γεμάτη χαρές και λύπες, νίκες και ήττες, αντιδικίες και ομοδικίες, διάβασμα και γράψιμο Σαββατοκύριακα, αργίες και γιορτές. Όλα όσα ζήσαμε και ζούμε εμείς που μας αποκαλούν μαχόμενους δικηγόρους.  Από την πολυετή ενασχόλησή μου με τον συνδικαλισμό και τη συνεχή παρουσία μου στις δικαστηριακές αίθουσες αποκόμισα αξιόλογη εμπειρία όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοι και έμαθα να μην φοβάμαι τις ρήξεις, να μην φοβάμαι να παλεύω, να αγωνίζομαι.

Γιατί αν δεν νιώθουμε την αγωνία του κάθε δικηγόρου ως κοινή, η καθημερινότητά μας θα είναι πιο σκληρή και η εξεύρεση λύσεων θα φαντάζει ανέφικτη. Ο ρόλος του συλλόγου θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτός, όπως πολύ εύστοχα τον αποτύπωσε ο αείμνηστος Εισαγγελέας του ΑΠ Ευάγγελος Κρουσταλλάκης  ότι «ο ιδανικός δικηγόρος – και κατά προέκταση ο άξιος της αποστολής του Δικηγορικός Σύλλογος –πρέπει να συγκροτείται από επαναστάτες κατά διαλείμματα, που από την αποστολή τους είναι και οφείλουν να μετατρέπονται σε επαναστάτες κατ’ επάγγελμα, κάθε φορά που διαπιστώνουν τη φαλκίδευση των αρχών του κράτους δικαίου ή την παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, κάθε φορά που βλέπουν την απονομή της Δικαιοσύνης να χωλαίνει και την εφαρμογή των κανόνων του ουσιαστικού δικαίου να μη ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.»

Η χρονική συγκυρία των εκλογών είναι δύσκολη αφού αυτές θα διεξαχθούν μέσα σε ένα περιβάλλον όπου η δικηγορική ύλη έχει συρρικνωθεί, η κοινωνία έχει αρνητική γνώμη για τη Δικαιοσύνη και ο Δικηγόρος ως ελεύθερος επαγγελματίας πλήττεται διαρκώς με δυσβάστακτες ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις.  Δυστυχώς οι προηγούμενες Διοικήσεις των Συλλόγων μας και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων δεν κατάφεραν να τα αντιμετωπίσουν, δεν μπήκαν σε συζήτηση με τους Θεσμούς, δεν κατέδειξαν την ασφυξία που θα επέρχονταν με την θέσπιση των μέτρων και κυρίως δεν πρότειναν εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις. Ότι μπορούμε να περισώσουμε πρέπει να το κάνει μία νέα Διοίκηση δυναμικά, μεθοδικά και ρεαλιστικά.

Συνηθίζουμε να μένουμε σε απλές διαπιστώσεις. Λύσεις μπορούν να δοθούν;

Αυτό είναι το καίριο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει κάποιος υποψήφιος. Απέναντι στις απλές διαπιστώσεις και στον ατομικισμό αντιπαραθέτουμε την δράση και την συλλογικότητα, αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο και με μέσο τον σύλλογό μας μπορούμε να εφαρμόσουμε μια σειρά από προτάσεις ρεαλιστικές ώστε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να ανακτήσουμε τον σημαντικό θεσμικό μας ρόλο.

Στην προσπάθεια μας για εξεύρεση λύσεων ειπώθηκε ότι δήθεν αντιγράψαμε προτάσεις άλλων.

Τους θυμίζουμε ότι η αγωνία του δικηγόρου δεν αντιγράφετε.

Τα προβλήματα είναι κοινά και οι λύσεις συλλογικές. Το ζητούμενο όμως είναι ποιος μπορεί να τις διεκδικήσει και ποιος μπορεί να τις υλοποιήσει. Και με αυτό ως κριτήριο πρέπει να προσέλθετε στην κάλπη και να ψηφίσετε τον ικανότερο.

Τα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες :

1.- Όσα μπορούν να αντιμετωπιστούν σε τοπικό επίπεδο και θα έχουν άμεσο αντίκρισμα στην καθημερινότητα του Λαρισαίου Δικηγόρου και

2.- Σε αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε συλλογικό και πανελλήνιο επίπεδο μέσω της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Στη σημερινή μου ομιλία δεν θα σταθώ σε μία επανάληψη του προγράμματός μου. Στη σημερινή μου ομιλία θα αναφερθώ στο ποια θα είναι η στάση μας την επόμενη μέρα της εκλογής μας η οποία δεν θα είναι άλλη από την ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ και την άμεση επίλυση των προβλημάτων  που έχουν  σχέση  με συμπεριφορές των λοιπών συλλειτουργών της δικαιοσύνης, και την καθημερινότητα του Λαρισαίου δικηγόρου. Οι δράσεις στις οποίες θα εστιάσω κατά τη διάρκεια της θητεία μου θα αφορούν:

– Τους νέους δικηγόρους

-Τη λειτουργία των οργάνων

Τη  διαρκή εκπαίδευση – κατάρτιση των μελών του Συλλόγου

-Τη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου κλίματος εργασίας, με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας

-Τη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της διαμεσολάβησης.

– Την ενίσχυση της παρουσίας του συλλόγου μας στην ολομέλεια και μέσω αυτής την διεκδίκηση και την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων αντιπροτείνοντας σε κάθε μέτρο που θίγει τον κλάδο μας ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις τερματίζοντας πλέον μια λανθασμένη συνδικαλιστική δράση που βασίζονταν σε άγονες αντιπαραθέσεις χωρίς προτάσεις.

ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η παρέμβαση σε όλες τις βαθμίδες των Δικαστηρίων με προτάσεις στις Ολομέλειες Εφετείου, Πρωτοδικείου, Ειρηνοδικείου  Εισαγγελίας και Διοικητικών Δικαστηρίων  για την:

1.- Αποφυγή των πολύωρων και άσκοπων αναμονών στις συνεδριάσεις τους. (χαρακτηριστικά η λειτουργία του Πολιτικού Εφετείου) Θα διεκδικήσουμε την λειτουργία σε άλλη ώρα συνεδρίασης του Τριμελούς και σε άλλη ώρα συνεδρίασης του Μονομελούς , στο δε Μονομελές την συγκεκριμένη ώρα δικασίμου και κάθε εισηγητή.

2.-  Εξαφάνιση του θλιβερού φαινομένου του συνωστισμού των δικηγόρων και των εντολέων τους στις σκάλες του Ειρηνοδικείου.

3.- Πρόταξη των αιτημάτων αναβολών στα ποινικά δικαστήρια , τόσο κατά την ημέρα συνεδρίασης , όσο και την ημέρα διακοπής εφόσον είναι γνωστό το κώλυμα.

4.- Την τήρηση του χρόνου διακοπής των συνεδριάσεων και σε κάθε περίπτωση την ενημέρωση των δικηγόρων για παράταση του χρόνου διακοπής, ώστε να μην καθιστάμεθα όμηροι στις δικαστικές αίθουσες.

5.- Την παρακολούθηση από το ΔΣ του χρόνου έκδοσης των αποφάσεων, ώστε να μην παρατηρούνται ακραία φαινόμενα μακροχρόνιας καθυστέρησης ή ανασυζήτησης υποθέσεων από ορισμένους δικαστές.

6.- Το δικαίωμα του δικηγόρου να επικοινωνεί ο ίδιος και όχι μέσω των διωκτικών αρχών,  με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, στα πλαίσια του αυτοφώρου.

7.- Αντίδραση  σε κάθε απρεπή, αγενή και ειρωνική συμπεριφορά προς τους δικηγόρους , από όπου και να πηγάζει.

  1. Την παρέμβαση μας στις δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου ο δικηγόρος απερίσπαστος να εκπληρώνει το ρόλο του.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Όλοι μας, ειδικά οι νέοι συνάδελφοι, πολλές φορές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με κάποιες, μεμονωμένες ευτυχώς, απαξιωτικές και ειρωνικές συμπεριφορές «από καθέδρας». Συμπεριφορές μη προσιδιάζουσες στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του. Και ενώ θα έπρεπε οι σχέσεις μας με τους Δικαστικούς Λειτουργούς και τους δικαστικούς υπαλλήλους να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ευγένεια εν τούτοις τα τελευταία χρόνια ο ρόλος μας υποβαθμίστηκε. Στην πολυετή μου πορεία στο δικηγορικό λειτούργημα έδειξα ότι είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται τις ρήξεις. Στην θητεία μου δεν θα επιτρέψω σε κανέναν είτε δικαστικό λειτουργό είτε διοικητικό υπάλληλο να συμπεριφέρεται απέναντι σε μέλος του συλλόγου μας προκλητικά ή ειρωνικά κάνοντας σαφές ότι οι δικηγόροι είμαστε εκεί ως βασικοί συντελεστές της δίκης, ότι  ο δικηγόρος είναι ένας από τους πυλώνες του οικοδομήματος της δικαιοσύνης. Ο επανακαθορισμός του ρόλου μας θα πρέπει να είναι άμεσος και οριοθετημένος απέναντι σε όλους. Οι συμπράττοντες λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να μας εκθέτουν ενώπιον των εντολέων μας και μάλιστα πολλές φορές ακόμη και χωρίς λόγο.

ΝΕΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Βασική προτεραιότητά μας όπως προαναφέρθηκε είναι οι νέοι συνάδελφοι. Στόχος  και επιδίωξή μας είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων δικηγόρων στη λειτουργία του συλλόγου και η αξιοποίηση της προσφοράς του καθενός.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετοί νέοι συνάδελφοι  με μεταπτυχιακούς & διδακτορικούς τίτλους. Μέλημα μου είναι η ουσιαστική αξιοποίηση αυτών των νέων στις διαρκείς επιστημονικές επιτροπές του ΔΣΛ.

Υπό την αιγίδα της αρμόδιας επιτροπής θα θεσμοθετήσουμε Γραφείο Σταδιοδρομίας Νέων Δικηγόρων και θα παρέχουμε ουσιαστική και διαρκή ενημέρωση ως προς τη προκήρυξη θέσεων εργασίας ακόμα και σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς για όποιον το επιθυμεί ή τη δυνατότητα άσκησης ασκουμένων δικηγόρων στα Ευρωπαϊκά όργανα. Την ένταξη και συμμετοχή του συλλόγου μας σε διευρωπαικές ενώσεις δικηγορικών συλλόγων και αντίστοιχων φορέων, προς ενίσχυση των ασκουμένων και νέων δικηγόρων οι οποίοι θα μπορούν οι μεν ασκούμενοι να κάνουν μέρος της άσκησής τους σε άλλους ευρωπαικούς δικηγορικούς συλλόγους οι δε νέοι δικηγόροι να μπορούν να εργαστούν για ένα διάστημα σε γραφεία άλλων ευρωπαικών  δικηγορικών συλλόγων ή σε άλλες ευρωπαικές δικαστικές αρχές με πλήρη κάλυψη του κόστους διαβίωσης τους από διαθέσιμα ευρωπαικά κονδύλια.

Θα προωθήσουμε τη συμμετοχή των μελών του ΔΣΛ σε κάθε εκλογική διαδικασία (βουλευτικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοίκησης) κατά προτεραιότητα για τους νέους δικηγόρους, με τήρηση καταλόγου αντίστροφης αρχαιότητας.

Διεξαγωγή σεμιναρίων επί πρακτικών ζητημάτων από έμπειρους συναδέλφους που έχουν ασχοληθεί με τους συγκεκριμένους τομείς του δικαίου για νέους δικηγόρους και ασκουμένους με σκοπό τη διευκόλυνση των νέων δικηγόρων αλλά και των ασκουμένων στην καθημερινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφύονται κατά την άσκηση της δικηγορίας και τη μετάδοση των πρακτικών γνώσεων και εμπειριών των εξειδικευμένων, σε συγκεκριμένους τομείς δικαίου, συναδέλφων σε κάθε νέο ή και ασκούμενο δικηγόρο, ακόμη και για θέματα που θεωρούνται απλά και γνωστά.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ.

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης είναι θετικός και πρέπει να στηριχθεί, αφού θα βοηθήσει τόσο το δικηγόρο όσο και τον πολίτη και θα επιταχύνει την απονομή της Δικαιοσύνης.

Αρκετοί συνάδελφοι ξόδεψαν χρήματα και χρόνο για να αποκτήσουν την ιδιότητα του διαμεσολαβητή. Ο Σύλλογός μας δημιούργησε το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών.

Όμως ο θεσμός δεν προχώρησε και δεν στηρίχθηκε όπως θα έπρεπε . Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και συντονισμένες ενέργειες για να γίνει ο θεσμός γνωστός στον πολίτη. Πρότασή μας είναι :

1.- Ίδρυση Πύλης Διαμεσολάβησης

2.- Συνεργασία Συλλόγου/διαμεσολαβητών με Δήμο και Επιμελητήριο

3.- Διοργάνωση εκδηλώσεων για την Διαμεσολάβηση

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Στόχος μας και σκοπός μας είναι η εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση των θεσμικών οργάνων του Συλλόγου μας, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να είναι ενήμεροι και συμμέτοχοι στη λήψη των αποφάσεων.

  • Σε περιόδους κρίσης η συμμετοχή όλων κρίνεται αναγκαία και αυτή επιτυγχάνεται με Τακτική Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, προς διαρκή ενημέρωση του σώματος.

  • Κατά την διάρκεια της θητείας μου επιθυμία μου είναι να συγκροτηθεί ένα συμβούλιο που να λειτουργεί ουσιαστικά και όχι με προειλημμένες αποφάσεις, το οποίο θα λειτουργεί με βάση τον Κανονισμό του, όπως προβλέπει ο Κώδικας περί Δικηγόρων. Ένα συμβούλιο που θα συνεδριάζουν πραγματικά οι επιτροπές οι οποίες θα είναι στελεχωμένες και από συναδέλφους μη μέλη του δ.σ. ένα συμβούλιο που θα τηρούνται πρακτικά τα οποία θα είναι άμεσα στη διάθεση του καθενός. Ένα συμβούλιο συμπαραστάτη στο κάθε μέλος του συλλόγου.

  • Οι συνεδριάσεις του συμβουλίου θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming), ούτως ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους τους συναδέλφους (πλην των θεμάτων που άπτονται προσωπικών δεδομένων των μελών) και το σώμα να λαμβάνει πλήρη γνώση των θέσεων κάθε συμβούλου, τα δε πρακτικά θα μαγνητοφωνούνται και η απομαγνητοφώνηση αυτών θα είναι άμεσα διαθέσιμη σε κάθε συνάδελφο.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σε περιόδους κρίσης η αντίδραση μας ως σύλλογος θα πρέπει να είναι η εξωστρέφεια και η κατάρτιση. Με γνώμονα τα ανωτέρω σκοπεύουμε στο να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν έμπειρα και καταρτισμένα μέλη  με συγκεκριμένες δράσεις όπως είναι :

Η δημιουργία ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ, που θα λειτουργεί στον ιστότοπο του Συλλόγου (στο «κλειστό» τμήμα).

  • Η δημιουργία επιστημονικών επιτροπών οι οποίες θα αποτελούνται από μέλη του ΔΣΛ τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές για την προώθηση και οργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων με την έκδοση πιστοποίησης συμμετοχής, αλλά και με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση και διαρκή ενημέρωση για ζητήματα ή αλλαγές που ανακύπτουν.

  • Διαρκής ενημέρωση όλων των μελών, μέσω του ηλεκτρονικού ιστότοπου, σχετικά με νομολογιακές και νομοθετικές εξελίξεις ανά κλάδο δικαίου, με επεξεργασμένα συμπεράσματα  και όχι με απλές αναφορές ότι ψηφίστηκε «τάδε» ο νόμος.

  • Ενημέρωση της Βιβλιοθήκης με νέα συγγράμματα.

Πρόσβαση μέσω του Συλλόγου σε ψηφιοποιημένες νομικές βιβλιοθήκες ακόμη και του εξωτερικού.

Συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς και οργανισμούς, όπως το Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), το Ίδρυμα Ευρωπαίων Δικηγόρων (European Lawyers Foundation), με σκοπό την διαρκή ενημέρωση των μελών του Συλλόγου μας για θέματα ευρωπαϊκού δικαίου το οποίο αποτελεί σήμερα το 70% του Εθνικού Δικαίου, την παροχή πληροφοριών σχετικά με σημαντικές εξελίξεις στον τομέα των νομικών υπηρεσιών, παρακολουθώντας άμεσα την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Επίσης, σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους ανωτέρω φορείς και οργανισμούς την διερεύνηση δυνατότητας επιχορηγούμενης συνδιοργάνωσης συνεδρίων και σεμιναρίων ή συμμετοχής σε αυτά όπου και αν διοργανώνονται.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγόρος ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στην άσκηση του λειτουργήματος- επαγγέλματος, είναι θέματα της τοπικής διοίκησης και επιδέχονται υλοποιήσιμες παρεμβάσεις από ανθρώπους που έχουν την εμπειρία και το σθένος να τα επιλύσουν, αλλά και τη διάθεση να έρθουν σε ρήξεις , όταν, όπου και με οποιονδήποτε χρειαστεί υπηρετώντας ένα Κώδικα Αξιών και Προτεραιοτήτων.

Βήματα προς την βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην καθημερινότητά μας μπορούν να αποτελέσουν:

  • Ηλεκτρονική ψηφιοποίηση του προσωπικού φακέλου κάθε μέλους του Συλλόγου.

  • Διακίνηση όλης της αλληλογραφίας του Συλλόγου προς τα μέλη του αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

  • Ενίσχυση του ΣΑΔΠΛ με ιδιαίτερη στόχευση στον αθλητισμό των γυναικών συναδέλφων, καθώς και συνεργασία με γυμναστήρια για την άθληση δικηγόρων. Ανάνα αποτελέσει το οη δικηγόρων .  Επληψη πολιτιστικών  δράσεων, όπως τη δημιουργία τμημάτων χορού και θεάτρου, διοργάνωση εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού

  • Εξοπλισμός των αιθουσών δικηγόρων του 2ου ορόφου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτή και σκάνερ .

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Τα τελευταία χρόνια βιώσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που οδήγησαν μια μεγάλη μερίδα δικηγόρων και δυστυχώς νέων στην έξοδο από το επάγγελμα και την πλειοψηφία των δικηγόρων να είναι αντιμέτωπη με δυσβάσταχτα μέτρα (φορολογικές επιβαρύνσεις, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, τέλος επιτηδεύματος, αναβολόσημα, παράβολα, προστιθεμένων των εξόδων συντήρησης ενός γραφείου ). Ο Δικηγόρος ζει με το άγχος αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλα αυτά τα μέτρα. Τα γενικότερα αυτά προβλήματα είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν συλλογικά και σε επίπεδο της Ολομέλειας, όπου ενώνοντας τις φωνές μας θα δώσουμε δυναμικά τη μάχη για την επίλυσή τους με ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις, όπως αναλυτικά αναφέρονται στο πρόγραμμά μας που σας έχει διανεμηθεί.

Την κύρια ευθύνη για τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου την έχει ο Πρόεδρος.

Εκείνος είναι που πρέπει να συντονίζει, να συνθέτει, να νουθετεί με τις πράξεις, το λόγο του, τις αποφάσεις του. Να διακατέχεται από συλλογικότητα, από ελεύθερο πνεύμα, να είναι αντάξιος του θεσμικού του ρόλου. Σε περιόδους κρίσης ο πρόεδρος δεν πρέπει να στρογγυλεύει τον λόγο του αλλά να είναι μαχητής και υπερασπιστής των δικαιωμάτων του κάθε δικηγόρου. Ο πρόεδρος του συλλόγου πρέπει να είναι ένας από μας, δικηγόρος που έχει έρθει αντιμέτωπος με όλες τις ευχάριστες ή δυσάρεστες καταστάσεις, που έχει βιώσει τις συμπεριφορές, που έχει αγχωθεί, που έχει φοβηθεί, που έχει αδικηθεί, που γνωρίζει βιωματικά τα προβλήματα του δικηγόρου ώστε να μπορέσει να είναι συμπαραστάτης και αρωγός στα προβλήματα των συναδέλφων του.

Έζησα τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας όταν οι σύμβουλοι και οι Πρόεδροι ήταν δίπλα στον συνάδελφο, μαζί με τον συνάδελφο και στόχος μου είναι το συμβούλιο και ο Πρόεδρος να είναι  και πάλι άμεσα στη διάθεση του καθενός, πραγματικοί αρωγοί στη δύσκολη μάχη της καθημερινότητας. Από την επομένη των εκλογών οι δικηγόροι Λάρισας δεν θα έχουν δίπλα τους μόνο έναν Πρόεδρο αλλά 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που θα μάχονται γι΄ αυτούς.

Με γνωρίζετε όλοι. Σε όλη μου την επαγγελματική πορεία ήμουν δίπλα στο συνάδελφο. Το ίδιο ονειρεύομαι και για τον Σύλλογό μας. Στο όραμα μου για το σύλλογο έχω δίπλα μου μια ομάδα αξιόλογων συναδέλφων που ως υποψήφιοι σύμβουλοι στηρίζουν την υποψηφιότητά μου. Με αλφαβητική σειρά θα ήθελα να σας παρουσιάσω:

Ανδριτσόπουλος Ανδρέας

Βελησσαρίου Κωνσταντίνος

Γεωργούλης Λεωνίδας

Γιαγλάρας Ιωάννης

Γιαννούλας Φώτης

Γκάγκα Φαίδρα

Γκλιάου Γεωργία

Δήμτσας Αλέξανδρος

Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος

Λόκα Δήμητρα-Κατερίνα

Νικολάου Ευαγγελία

Παλαμίδα Ευτυχία

Ραχαβέλιας Μιχαήλ

Χριστοφορίδου Παναγιώτα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις