ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στη Λάρισα κάναμε τη “Black Friday”… δεκαήμερο προσφορών!

Λίγες ώρες έμειναν πριν την περιβόητη “Black Friday”, την Παρασκευή δηλαδή των μεγάλων προσφορών για προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτό βέβαια σε ότι αφορά την πατρίδα αυτού του θεσμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γιατί στην… ψωροκώσταινα της κρίσης Ελλάδα, η “Μαύρη Παρασκευή” έγινε ελέω του ελληνικού επιχειρηματικού δαιμονίου, “Μαύρη Εβδομάδα”.

Στη Λάρισα από τις αρχές της εβδομάδας πολλά καταστήματα γέμισαν τις βιτρίνες τους με προσφορές οι οποίες “τρέχουν” ήδη τέσσερις ημέρες, ασχέτως με το εάν η “Black Friday” αναφέρεται σε ένα και μόνον εικοσιτετράωρο.

Από την άλλη, κάποιοι έσπευσαν απλά να κάνουν χρήση του “πιασάρικου” όρου της “Black Friday”, αδιαφορώντας για την πεμπτουσία αυτής της ημέρας, που είναι οι πολύ μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές. Έτσι, διαπιστώνει κάποιος χωρίς να το ψάξει και πολύ, τον πλήρη ευτελισμό αυτού του ξενόφερτου φαινομένου με σημάνσεις “Black Friday” και προσφορές της τάξης του… 10% ή μόλις μερικών ευρώ!

Αυτά φυσικά, μόνον εδώ, στον τόπο μας. Νομοτελειακά πολύ γρήγορα και η “Μαύρη Παρασκευή” θα αποδομηθεί – αν δεν έχει γίνει ήδη – σε μεγάλη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, καθώς η ουσία της χάθηκε πίσω από τις εντυπώσεις….

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η “BLACK FRIDAY”;

Η Black Friday είναι μια αμερικάνικη ιδέα και πάντα πέφτει ακριβώς την επόμενη μέρα από την «Ημέρα των Ευχαριστιών».

Το όνομα Black Friday προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών και ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων, που εξορμούσαν στα καταστήματα για να κάνουν τα ψώνια τους.

Η ημέρα αυτή σημαίνει και την αρχή της περιόδου για τις χριστουγεννιάτικες αγορές, και η Black Friday προσφέρει απίστευτα καλές τιμές και πολλές προσφορές.

Η επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών στην Αμερική, είναι η μέρα που όλοι περιμένουν να κάνουν τα ψώνια τους, σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν σε σημαντικά μειωμένες τιμές.

Κάθε χρόνο, στην Times Square στη Νέα Υόρκη μαζεύεται πλήθος κόσμου, με σκοπό να μπουν πρώτοι στα πολυκαταστήματα και να προλάβουν τις προσφορές!

Πέρυσι οι καταναλωτές εκτιμάται ότι ξόδεψαν πάνω από δύο δισ. δολάρια είτε στα καταστήματα είτε μέσω ηλεκτρονικών αγορών.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις