ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επανεξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το AEL FC ARENA η ΠΑΕ ΑΕΛ!

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το AEL FC ARENA αφήνει ανοιχτό η ΠΑΕ ΑΕΛ λόγω της δυσμενής οικονομικής συγκυρίας και των μειωμένων εσόδων της. Αυτό επικαλείται σε σχετική ανακοίνωση η ομάδα, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, ενώ προαναγγέλλει και σχετική συνέντευξη τύπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Η ΠΑΕ ΑΕΛ δικαιούταν σήμερα να εισπράξει το ποσό των 120.000€ σε εκτέλεση του ετήσιου συμβολαίου παραχώρησης των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων προς τη Nova συνολικού ποσού 1.200.000€.

Από τα χρήματα τα οποία δικαιούταν να εισπράξει σήμερα, 68.000€ προεισέπραξε η εταιρεία Γήπεδο Λάρισας ΑΕ ιδιοκτησίας κ. Πηλαδάκη και 24.000€ παρακρατήθηκαν από την Super League για εξόφληση πειθαρχικών παραβάσεων ποδοσφαιριστών, διοικητικών προσώπων και παραβάσεων οπαδών (πυρσοί, πανό, συνθήματα).

Σημειωτέον ότι και από την προηγούμενη καταβολή της Nova τον μήνα Σεπτέμβριο, η οποία κάλυπτε τις δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, συνολικού ύψους 250.000€ η Γήπεδο Λάρισας ΑΕ κατακράτησε 115.000€.

Το ίδιο επανελήφθη και στη μικρή δόση Οκτωβρίου σε ύψος 11.000€ από καταβληθείσα δόση 30.000€.

Τον Οκτώβριο επίσης η ΕΠΟ για πειθαρχικές ποινές κατακράτησε 24.000€.

Δηλαδή από το σύνολο των εισπραχθέντων από τη Nova χρημάτων προς τη ΠΑΕ ΑΕΛ συνολικού ύψους 420.000€ ο κ. Πηλαδάκης έχει εισπράξει 180.000€, η Super League και η ΕΠΟ 51.000€ και στο ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΛ από τηλεοπτικά δικαιώματα, από τον Μάρτιο του 2017 που κατεβλήθη η τελευταία δόση της Nova για το προηγούμενο τηλεοπτικό συμβόκαιο, έχουν εισέλθει μόνο 190.000€, δήλαδη το σύνολο της μισθοδοσίας ενός μόνο μηνός των ποδοσφαιριστών.

Παρόλα αυτά η ΠΑΕ ΑΕΛ και παρά το γεγονός ότι οι εισπράξεις των αγώνων δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων ενός αγώνα (διαιτητές, παρατηρητές, σεκιούριτυ, καθαριότητα, συντήρηση χλοοτάπητα) καταφέρνει όχι μόνο να είναι συνεπής προς τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τα στελέχη της, αλλά και προς ποδοσφαιριστές προηγουμένων ετών των οποίων τα συμβόλαια λυθηκαν πρόωρα, γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν στην ΑΕΛ, αλλά αποζημιώθηκαν.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έτσι και τώρα τη Δευτέρα θα εξοφλήσει τους ποδοσφαιριστές της, αλλά είναι βέβαιο ότι επανεξετάζει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, λόγω του καταστροφικού κόστους και της ανυπαρξίας εισπράξεων, την παραμονή της στο AEL FC ARENA, αφού η μείωση των τηλεοπτικών εσόδων, η μείωση των εισπράξεων, η έγκαιρη εξόφληση των υποχρεώσεων προς το ΙΚΑ και την εφορία, απαραίτητα προαπαιτούμενα για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΛ σε επίπεδο UEFA και η τεράστια οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα μας, καθιστούν αδύνατη την παραμονή στο AEL FC ARENA για την επόμενη σεζόν, όπου τα έσοδα θα είναι ακόμα περισσότερο μειωμένα και η κάλυψη του παθητικού θα είναι δυσχερέστερη από την ιδιοκτησία και αυτό καθιστά την επιστροφή στο Αλκαζάρ άμεση προτεραιότητα.

Η Γήπεδο Λάρισας ΑΕ έχει εισπράξει σε χρονικό διάστημα 2 ετών από την ΠΑΕ ΑΕΛ το πρωτοφανές ποσό των 980.000€ και μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει εισπράξει συνολικά 1.200.000€, ποσό πρωτοφανές για ΠΑΕ του επιπέδου της ΠΑΕ ΑΕΛ και ποσό δυσανάλογο ως προς τα συνολικά οικονομικά έσοδα από οποιαδήποτε αιτία.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ κατανοεί ότι ο κ. Κώστας Πηλαδάκης με τον οποίον διατηρούμε άριστες σχέσεις δικαιούται να εισπράττει χρήματα για τη χρήση του AEL FC ARENA, αλλά δυστυχώς τα οικονομικά δεδομένα των ποδοσφαιρικών εταιρειών έχουν αλλάξει και η κάλυψη του παθητικού από την ιδιοκτησία, όχι μόνο της ΑΕΛ αλλά και άλλων ΠΑΕ, λόγω των πρωτοφανών φορολογικών επιβαρύνσεων κάθε μέρα γίνεται και δυσκολότερη.

Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της θα δώσει ανοιχτή συνέντευξη τύπου, όπου θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις