ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Χωρίς τράπεζα και πλέον χωρίς ΑΤΜ στη Νέα Αγχίαλο

Νέες αντιδράσεις από δημότες της Ν. Αγχιάλου. Στις 3 Νοεμβρίου, έκλεισε το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και τρεις ημέρες αργότερα «ξηλώθηκε» και το ΑΤΜ.

Οι κάτοικοι αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει καν ΑΤΜ για να εξυπηρετηθούν μόλις τις τελευταίες ημέρες, όταν επιχείρησαν να κάνουν απλές τραπεζικές συναλλαγές. Όπως ενημερώθηκαν, η τράπεζα αναγκάστηκε να το απομακρύνει λόγω του υψηλού ενοικίου που της ζητούνταν και είναι σε αναζήτηση νέου χώρου.

Όμως οι κάτοικοι της περιοχής, σήμερα είναι αναγκασμένοι είτε να ταξιδέψουν μέχρι τον Βόλο για να κάνουν τις συναλλαγές τους, είτε να τις κάνουν μέσω ΑΤΜ που υπάρχει στην περιοχή από άλλη τράπεζα, αλλά υπάρχουν χρεώσεις.

Οι αντιδράσεις είναι σφοδρές. «Δεν τους ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, που δεν έχουν πλέον την οικονομική ευμάρεια του παρελθόντος ώστε να καταθέτουν αποταμιεύοντας. Τη διάθεση μισθών και συντάξεων θα διαχειρίζονται; Την πληρωμή λογαριασμών και παραβόλων; Δεν είναι καλύτερο να μετακινούνται οι πολίτες προς Βόλο ή Αλμυρό για να εξυπηρετηθούν; Γι’ αυτό και η ανάλγητη συμπεριφορά τους: κλείνουμε το υποκατάστημα, παίρνουμε και το ΑΤΜ!!! Το πότε, πού και αν θα ξανατοποθετηθεί Κύριος οίδε! Θα ρωτήσουμε το μαντείο των Δελφών!

Δεν είχαν την ευθιξία να μεριμνήσουν έγκαιρα -πριν κλείσουν το υποκατάστημα- για τη νέα θέση του ΑΤΜ. Σ’ αυτούς λοιπόν που αδιαφόρησαν προκλητικά για τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου, που έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την καθολική αντίδρασή μας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, σ’ αυτούς που με σκληρότητα προχώρησαν στην υλοποίηση της απόφασής τους, πρέπει να απαντήσουμε όπως τους αρμόζει: Κύριοι, στις όμορες πόλεις που μας στέλνετε για να εξυπηρετηθούμε (ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα, αλλά και κόπο) υπάρχουν κι άλλες τράπεζες. Γιατί όχι;», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρώην αντιδήμαρχος Ευαγγελία Κρίκου.

Εφημερίδα Ταχυδρόμος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις