ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Μόνο… τρία καταστήματα στα Τρίκαλα «έκοψαν το τσιγάρο»

Φιλότιμη προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων με εκστρατεία ενημέρωσης μα… μόνο τρία καφέ και εστιατόρια «απαγόρευσαν το τσιγάρο» στα Τρίκαλα.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr  η εκστρατεία του Δήμου Τρικκαίων ξεκίνησε εδώ και δεκαπέντε μέρες και από χθες γίνεται ακόμη πιο έντονη, με επισκέψεις σε καταστήματα, συνομιλία με τους καταστηματάρχες και διανομή φυλλαδίων. Ωστόσο παρά τη προσπάθεια η ανταπόκριση είναι… μηδενική. Μόλις μια ταβέρνα στα Μανάβικα (το «Λαδοφάναρο») και δυο μικρά καφέ στο κέντρο της πόλης εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό Νόμο, κόντρα στις δυσκολίες.

Σε μήνυμά του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, σημειώνει ότι «το να μην καπνίζουμε σε δημόσιους χώρου δεν είναι μόνον θέμα νόμου. Είναι κυρίως θέμα υγείας και πολιτισμού. Από τους επαγγελματίες ζητάμε να συνεργαστούν, αναρτώντας τις εδικές αφίσες και τα ενημερωτικά έντυπα στα καταστήματά τους. Φυσικά δεν πρέπει να έχουν ούτε τασάκια ούτε τίποτε που να μοιάζουν ή να χρησιμοποιούνται ως τέτοια. Στο βαθμό που μπορούν, θα πρέπει επίσης να μιλούν στους πελάτες τους για την προσπάθεια που γίνεται. Σκοπός μας είναι -στη φάση αυτή- να ενημερώσουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επέμβουμε πιο δραστικά, αν δεν υπάρχει επίπεδο συνεννόησης. Από όλους εσάς ζητάμε να κάνετε το προφανές, να απαιτήσετε δηλαδή ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς καπνό γύρω σας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις