ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Έγραψε ιστορία η Μπεσίκτας με την πρόκριση στους «16» μετά το 1-1 με την Πόρτο

H Μπεσίκτας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Πόρτο κι έγραψε ιστορία, αφού πέρασε για πρώτη φορά στους «16» του Champions League. Δεν χάνουν την πρωτιά οι Τούρκοι, όλα για όλα με Μονακό οι «Δράκοι».

Είναι η πιο σταθερή ομάδα του ομίλου και το απέδειξε στις πέντε στροφές! Η Μπεσίκτας έβγαλε την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο, ήταν αποτελεσματική εντός κι εκτός συνόρων με συνέπεια να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Τούρκοι χρειαζόντουσαν έναν πόντο κόντρα στη Μπεσίκτας, δεν επηρεάστηκαν από το γεγονός πως βρέθηκαν πίσω στο σκορ και με την ισοπαλία που απέσπασαν (1-1) βρέθηκαν για πρώτη φορά στους «16» του Champions League. Παράλληλα, δε χάνουν την πρωτιά ό,τι και να γίνει την τελευταία αγωνιστική στη Λειψία.

Oι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, πίεσαν και είχαν καλές στιγμές με Ταλίσκα και Μπάμπελ, ωστόσο ο Σα κράτησε το μηδέν. Η Πόρτο στην πρώτη καλή της φάση βρήκε δίχτυα και στο 29′ άνοιξε το σκορ. Υπέροχη ασίστ του Περέιρα, άψογο τελείωμα του Φελίπε που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φάμπρι. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και στο 35′ είχαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά το πλασέ του Κουαρέσμα έβγαλε ο Σα. Ωστόσο, στο 41′ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Απίθανη ενέργεια του Τοσούν από τα αριστερά και ο Ταλίσκα με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-1. Η Μπεσίκτας ήταν καλύτερη στην επανάληψη και σε ένα τρίλεπτο έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 58′ η σουτάρα του Μπάμπελ τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο 61′ ο Κουαρέσμα νικήθηκε από τον Σα. Η Πόρτο απάντησε στο 62′ με τεράστια χαμένη φάση, όταν ο Περέιρα από θέση βολής έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Δράκοι προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της λύτρωσης, αλλά οι γηπεδούχοι άψογα στημένοι κράτησαν τον βαθμό πρόκρισης.

Η Σπαρτάκ Μόσχας κατάφερε στο φινάλε να σκοράρει σε βάρος της Μάριμπορ αλλά δέχθηκε την ισοφάριση (1-1) στις καθυστερήσεις, χρειάζεται «θαύμα» για να περάσει, όμως σφράγισε το Europa.

Την ευκαιρία να βρεθεί έστω για κάποιες ώρες στην κορυφή του Group E έχασε το ρωσικό club, που δεν κατάφερε να νικήσει εντός έδρας την Μάριμπορ – που είχε έναν βαθμό – πλέον δύσκολα θα μπορέσει να πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις, όμως μπορεί να έχει παρηγορία ότι θα παίξει σίγουρα στο Europa League ως σίγουρη 3η. Στον όμιλο τον οποίο συμμετέχουν Λίβερπουλ και Σεβίλλη, η Σπαρτάκ είχε βάλει τον εαυτό της σε θέση να ‘χτυπήσει’ την πρόκριση στους «16», όμως τώρα τα κατέστρεψε όλα. Παρότι άνοιξε το σκορ στο 82′ με τον Ζε Λουίς δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη που θα την έβαζε σε… αναπαυτική θέση για να παρακολουθήσει το βράδυ το Σεβίλλη – Λίβερπουλ καθώς δέχθηκε την ισοφάριση στο 92′ από τον Μεσάνοβιτς και μετά το 1-1 θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική επί των Reds στο Anfield για να προκριθεί στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις