ΛΑΡΙΣΑ

Χωρίς καθαριότητα εδώ και 1,5 χρόνο το ΕΚΑΒ Λάρισας

Στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στηρίζεται η καθαριότητα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας στους τομείς Τρικάλων, Λάρισας και Βόλου. Από τον Μάιο του 2016 που έληξαν οι συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες το υπουργείο Υγείας δεν προχώρησε σε διαγωνισμό με αποτέλεσμα να στεγάζονται σε χώρο που δεν τηρεί τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιάννης Γούλας, «Από τον Μάιο του 2016 το κτίριο δεν καθαρίζεται. Το πρόβλημα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις γιατί όπως καταλαβαίνεται κυκλοφορούν καθημερινά διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί, διασώστες, πλήρωμα ασθενοφόρων που έρχονται σε επαφή με ασθενείς και τραυματίες. Μόνο τις σακούλες από τα καλαθάκια έρχεται μια κυρία από το νοσοκομείο και τις αλλάζει. Εμείς σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε τα γραφεία, τα WC και τους υπόλοιπους χώρους του κτιρίου».

Οι εργαζόμενοι έχουν αναφέρει επανειλημμένα το γεγονός αλλά δυστυχώς ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. «Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι πως θα προσλάβουν προσωπικό μέσω μιας εταιρείας που απασχολεί μακροχρόνια άνεργους. Θα ξεκινήσει η διαδικασία το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μην σκοντάψει κάπου», προσθέτει ο κ. Γούλας.

Εκτός πάντως από την καθαριότητα, οι ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και η επείγουσα ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων που έχουν «τερματίσει» ως οχήματα είναι δύο εξίσου σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις