ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Σουμάχερ κορυφαίος πιλότος στην ιστορία της Ferrari

Ο Μίκαελ Σουμάχερ ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού F1 Racing ως ο καλύτερος πιλότος στην εβδομηντάχρονη ιστορία της  Ferrari.

Η ψηφοφορία έγινε στο πλαίσιο ενός επετειακού αφιερώματος του περιοδικού στην εταιρεία από το Μαρανέλο και οι αναγνώστες κλήθηκαν να επιλέξουν μεταξύ 38 οδηγών, που έχουν κερδίσει από το 1950 και μετά τουλάχιστον ένα Γκραν Πρι με τα χρώματα της Scuderia.

Στην άτυπη δημοσκόπηση των φίλων της Formula 1 συμμετείχαν χιλιάδες άτομα και ο Γερμανός πολυπρωταθλητής κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση με ένα ποσοστό πάνω από 50%. Δεύτερος ο Κίμι Ραϊκόνεν και τρίτος ο Ζιλ Βιλνέβ, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φάντζιο, Λάουντα, Αλόνσο, Μάνσελ, Προστ, Ασκάρι και Φέτελ.

Ο «Σούμι» έτρεξε για λογαριασμό της κόκκινης ομάδας από το 1996 έως το 2006 και κατέκτησε με αυτήν 72 από τις συνολικά 91 νίκες του στη Formula 1. Μεταξύ 2000 και 2004 κατάφερε και αναδείχθηκε ο Γερμανός πιλότος επί πέντε συνεχείς χρονιές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 με τη Ferrari, ενώ εκείνη την περίοδο πέτυχε και πολλά ρεκόρ, αρκετά από τα οποία εξακολουθεί να κατέχει ακόμη και σήμερα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις