ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ήχοι κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 διοργανώνεται η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Λάρισας, με τη συμμετοχή 200 κιθαριστών από τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ελασσόνα, την Κοζάνη και την Αθήνα.

Διοργανωτής είναι το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, ενώ την επιμέλεια του Φεστιβάλ έχει η Νάνση Χατζή, καθηγήτρια του Δ.Ω.Λ.

Ησυνάντηση εντάσσεται σ’ ένα ετήσιο κύκλο συναυλιών που πραγματοποιούνται στις συνεργαζόμενες πόλεις και ως στόχο έχει να φέρει σε επαφή νέους κιθαρίστες που απολαμβάνουν την ομαδική καλλιτεχνική δημιουργία.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι “Η κιθάρα και άλλα νυκτά όργανα” , δίνοντας έμφαση στο όμορφο ηχητικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τον συνδυασμό της κιθάρας με διάφορα όργανα όπως το μαντολίνο, το μπουζούκι, το κανονάκι ή ακόμα και το τσέμπαλο!

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με τη συναυλία των διακεκριμένων κιθαριστών Νίκου Παναγιωτίδη και Σπύρου Ηλιάδη με έργα για δύο κιθάρες, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τη μπαρόκ κιθάρα και τη θεόρβη (μπάσο λαούτο).

Οι ορχήστρες που παίρνουν μέρος αναλυτικά: Ορχήστρα Κιθάρας Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, “Solarpege” Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, “Κιθαρωδή” και ” Εξάχορδο” Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Ορχήστρα Μουσικής Σχολής Ελασσόνας “Δημήτρη Τσιαβέ”, “Guitar Heroes” Δήμου Θερμαϊκού, ” 19 τάστα” Βόλου, Μικρή Κιθαριστική Ορχήστρα και ” FirePlay” Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (διεύθυνση: πλατεία Λαού), το Σάββατο στις 6:30 μ.μ και την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις