ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο ηλεκτρικής κιθάρας από τον Θοδωρή Χλωρό

Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας παρουσιάζει το βιρτουόζο κιθαρίστα Θοδωρή Χλωρό (a.k.a Teo Ross) σε ένα σεμινάριο Ηλεκτρικής Κιθάρας, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του Σ.Ω.Λ και ώρα 11:00-14:00 το μεσημέρι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. O αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Πληροφορίες στην γραμματεία του Σ.Ω.Λ, Θεοφράστου 62-64 Ν.Πολιτεία, τηλ 2410-670917

Ο Θοδωρής θα παρουσιάσει υλικό από τον πρώτο του instrumental δίσκο με τίτλο ”Road To Neverland” καθώς επίσης και από το πρώτο album των Reload με τίτλο ”Hotter Than A Bullet” . Το σεμινάριο θα έχει τη μορφή Q&A ώστε να μπορεί ο καθένας να διατυπώσει τις απορίες του και να συζητηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα γύρω από την Ηλεκτρική Κιθάρα, τις τεχνικές της και τον αυτοσχεδιασμό.

”Γεννημένος στην πόλη της Λάρισας, ο Θοδωρής ξεκίνησε μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τον Α. Λιάλιο στην ηλικία των 10 ετών. Στην ηλικία των 15 ετών και επηρεασμένος από τους John Norum (Europe / Dokken / Solo) -Kee Marcello (Europe, Solo), Yngwie Malmsteen, Gus G. (Ozzy Osbourne / Firewind), Zakk Wylde (Ozzy Osbourne, Black Label Society), Kiko Loureiro (Angra, Megadeth) Slash ( Guns N’ Roses, Slash’s Snakepit, Solo), ο Paul Gilbert (Racer X, Mr. Big) ξεκίνησε να πειραματίζεται με την ηλεκτρική κιθάρα.
Το 2009, ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τον παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα και συγγραφέα Ιωάννη Αναστασάκη. Κέρδισε δύο φορές την 1η θέση στο «Εθνικό Φεστιβάλ Ηλεκτρικής Κιθάρας» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου (2010,2011) και ολοκληρώνει με Διάκριση το πρόγραμμα σπουδών της Ηλεκτρικής Κιθάρας μέσω του London College Of Music.
Το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο instrumental album του με το διάσημο μουσικό / παραγωγό Bob Katsionis (Firewind, Outloud, Solo), το οποίο επανακυκλοφόρησε ξανά το 2014 μέσω της Rock Of Angels Records.

Από το 2011 έως το 2014, μαθητεύει δίπλα στον παγκοσμίου φήμης καθηγητή και κιθαρίστα Theodore Ziras, ο οποίος συμμετέχει επίσης στο ” Road To Neverland ” με ένα guest guitar solo στο κομμάτι ” Helldorado ” (https: //www.youtube.com/watch?v=tE6QXaPh1xQ).
Το 2014 ολοκληρώνει της σπουδές του στην Κλασσική Κιθάρα (Δίπλωμα) μέσω του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με βαθμό Άριστα 10. Συμμετέχει σε private masterclasses με τους Guthrie Govan και Greg Howe και παρακολουθεί κιθαριστικά σεμινάρια με τους Gus G. Jeff Loomis και Vinnie Moore.

Το 2012 δημιουργεί τους ” Reload ”, ένα μελωδικό heavy rock συγκρότημα μαζί με τους Κώστα Τόκα (φωνητικά), Τάσο Λαζαρίδη (Κιθάρα) και Μαριανίκη Τόκα (Drums). Το πρώτο τους άλμπουμ ” Hotter Than A Bullet ” κυκλοφορεί τον Αύγουστο του 2014 μέσω της ROAR (Rock Of Angels Records) και αμέσως ξεκινούν μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα για την προώθησή του ως special guests των Outloud (feat. Bob Katsionis και Chandler Mogel). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Θοδωρής δουλεύει πάνω σε καινούριο υλικό τόσο για το επόμενο άλμπουμ Reload όσο και για το δεύτερο προσωπικό του δίσκο. ”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις