ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στα παράλια της Λάρισας – Το “κατηγορώ” γνωστού επιχειρηματία

Σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, αγροτικοί δρόμοι πνίγηκαν κάτω από τόνους νερού και λάσπης στα παράλια του δήμου Αγιάς.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σημαντικές ζημιές και σε άλλες περιοχές του δήμου, ο οποίος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Χαρακτηριστικό είναι πως από τις μεγάλες ποσότητες νερού που σκέπασαν ή κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο, κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους.

Τα προβλήματα όμως στην παραλιακή ακτογραμμή δεν εμφανίστηκαν για πρώτη, αλλά για πολλοστή φορά και αυτό οδήγησε το γνωστό επιχειρηματία της περιοχής κ. Νίκο Ντάγκα να γράψει μία μακροσκελή καυστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την παραθέτουμε αυτούσια: “-Περιφερειακη αναπτυξη…
-Τουριστικη αναπτυξη…
-Μεγαλεπιβολα εργα…
ΒΕΛΙΚΑ 2017

Εδω και ωρες (απο την χθεσινη βραδια), η “βορεια” πλευρα της παραλιακης ζωνης ειναι κλειστη για πολλοστη φορα τα τελευταια χρονια !!!
Και σημερα ειναι κλειστη και η εισοδος και απο το Στομιο.
Θα ειναι σιγουρα τραγικο λαθος να σκεφτει καποιος να αρρωστησει σημερα… οπως θα ειναι σιγουρα μεγαλυτερο λαθος να παθει κατι χειροτερο. Ας κανει λιγο υπομονη…

Ειναι λαθος του…, καποιος κατοικος των “βορειων” προαστειων που δεν προγραμματισε σωστα τις δουλειες του στην Αγια η στην Λαρισα την προηγουμενη εβδομαδα και θελει σημερα οπωσδηποτε να κανει μετακινηση.
Ειναι λαθη δικα τους και μονο…των ανθρωπων που δημιουργησανε επιχειρηση πανω απο το “ρεμα της Πλατανιας”.

Ειναι λαθος αρκετων ανθρωπων που πηγανε και φτιαξανε σπιτι στην “πανω”-βορεια μερια του ρεματος… και απαιτουν και να ενταχθούνε στο βιολογικο καθαρισμο.
Και φυσικα ειναι δικο τους λαθος που δεν καναν προμηθειες (πολεμου) για να εχουν στο σπιτι τους και σημερα φωναζουν οτι δεν μπορουν να προμηθευτουν γαλα, ψωμι, βασικα ειδη.

Ειναι σιγουρα πολυτελεια τα παιδια των “βορειων” προαστειων να θελουν να πανε σχολειο τις βροχερες ημερες του χειμωνα…

Οπως επισης και οι επιχειρηματιες… εκεινης της πλευρας θα επρεπε να γνωριζουν οτι τον χειμωνα μπορουν να λειτουργουν μονο τις ημερες με ηλιοφανεια και κατα την διαρκεια του καλοκαιριου με βροχη, οι πελατες τους θα ειναι μονο οι εχοντες αυτοκινητο. Ας το αναδειξουν σαν ενα συγκριτικο πλεονεκτημα….η ας βαλουνε ενα βανακι, …μην τα περιμενουν ολα απο την πολιτεια… Οι πεζοποροι δεν εχουν δα…και καμια αξια.

Οσο δε για τον δρομο και την ασχημη κατασταση του, απο ενα εργο που παιρνει χρονια (βιολογικος καθαρισμος) και καποιοι αναφερουν οτι εχει μειωθει αισθητα η κινηση προς τα πανω… ,( γιατι ο κοσμος σεβεται την περιουσια του -αυτοκινητο-) και δεν τους αγγιζει μαλιστα και το εργο ας προσεχανε 
Να μερικες απο τις απαντησεις ολα αυτα τα χρονια σε προφορικες, δυστυχως, συζητησεις και αιτηματα:

.Το εχουμε ενταξει στον αμμεσο σχεδιασμο….(την γεφυρα στο ρεμα Πλατανιας)
.Θα ετοιμασουμε την μελετη καποια στιγμη…
.Ειναι μεγαλο το εργο και δεν υπαρχουν κονδυλια !!!!!
.Καντε υπομονη για τον δρομο θα φερει την υπεραξια του το εργο…(αυτο γινεται ομως, οταν ταυτοχρονα λυνονται και προβληματα της καθημερινοτητας, γιατι ΟΤΑΝ τελειωσει το εργο δεν θα υπαρχει πλεον η αναγκαιοτητα του)

.Μειωμενη κινηση…”Εσεις ευθυνεστε…δεν κανετε επενδυσεις”!!!
Και για να τα βαζουμε και σε πραγματικη διασταση τα πραγματα, γιατι κατηγορουμαστε και “γραφικοι “οταν τολμαμε και καταθετουμε τους προβληματισμους.
.Τα παιδια μου σημερα δεν πηγανε στις εξωσχολικες δραστηριοτητες τους εκτος Βελικας, για τις οποιες εχω πληρωσει.
.Χθες το βραδυ παρεμεινα εκτος σπιτιου μου γιατι δεν μπορεσα να προσεγγισω.

.Και η επιχειρηση μου θα παραμεινει κλειστη το Σαββατοκυριακο.
Σιγουρα εκτιμουμε το γεγονος οτι οι απώλειες μας ειναι πολυ μικροτερες σε σχεση με αυτες που βιωνουν συμπολιτες μας σε αλλα μερη τις χωρας μας, παρ΄ολα αυτα καποιοι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, πρεπει να αναλαβουν τις ευθυνες τους.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις