ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Οκτέτο του Σούμπερτ ερμηνεύει Σύνολο μουσικής δωματίου καθηγητών του Δ.Ω.Λ.

Συναυλία συνόλου μουσικής δωματίου διοργανώνεται από τον Σύλλογο καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Λ.

Οι καθηγητές του Δ.ΩΛ. μαζί με προσκεκλημένους άλλους μουσικούς θα ερμηνεύσουν το Οκτέτο του Φραντς  Σούμπερτ για δύο βιολιά, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κόρνο, κλαρινέτο και φαγκότο.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο μουσικής δωματίου του σημαντικού αυτού συνθέτη, ο οποίος είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του ρομαντισμού στη μουσική.

Ζώντας στη Βιέννη στις αρχές του 19ου έζησε και δημιούργησε παράλληλα με τον Μπετόβεν. Ο ίδιος ο Μπετόβεν είπε για τον νεαρό Σούμπερτ ότι έχει την «Θεία σπίθα» όταν είδε δείγματα των συνθέσεών του. Παρότι  έφυγε νωρίς από τη ζωή, ο Σούμπερτ  άφησε πλούσιο συνθετικό έργο, κυρίως μουσικής  δωματίου, αλλά  και συμφωνικής μουσικής , ενώ υπήρξε πρωτεργάτης του γερμανικού Lied (τραγούδι ).

Το Οκτέτο έχει σαφείς επιρροές από το αντίστοιχο Σεπτέτο του Μπετόβεν που έγραψε σε νεαρή ηλικία, τόσο στη δομή (μέρη του έργου) όσο και στη σύνθεση των οργάνων.

Η συναυλία  είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Δημήτρη Παράσχου που ως εκτελεστής κόρνου υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και συνέπραξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Ω.Λ. , άλλοτε ως σολίστ και άλλοτε ως μέλος της.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις