ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φέντερερ είναι και επισήμως ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου

Μετά την πρόσφατη νίκη του κατά του Αλεξάντερ Σβέρεφ στο τουρνουά του Λονδίνου, ο Φέντερερ έστειλε το συνολικό ποσό που έχει βγάλει αποκλειστικά από τα χρηματικά έπαθλα στα 110.235.682 δολάρια (93,5 εκατ. ευρώ), ξεπερνώντας τα 110.061.012 δολάρια του Τάιγκερ Γουντς.

Ο 14 φορές πρωταθλητής του γκολφ έχει ανακόψει βέβαια αθλητικούς ρυθμούς, στον απόηχο των περιπετειών της προσωπικής του ζωής, εκεί που ο 36χρονος Φέντερερ συνεχίζει να παραμένει ένα από τα μεγάλα χαρτιά του τένις. Το ρεκόρ των 19 grand slam του αυτό μας λέει εξάλλου.

Ο Φέντερερ χαρακτηρίστηκε ωστόσο πλουσιότερος αθλητής του κόσμου με βάση αποκλειστικά τα τρόπαιά του. Γιατί αν συμπεριλάβουμε άλλες αμοιβές, όπως τις διαφημιστικές συμφωνίες και τα συμβόλαια με τρίτες εταιρίες, τότε τα πράγματα είναι ολότελα διαφορετικά.

Το «Forbes» έφτιαξε τον περσινό Δεκέμβριο μια λίστα με τους πιο πλούσιους αθλητές όλων των εποχών και παρά τον έναν χρόνο που μας χωρίζει, τα πράγματα είναι κάπως έτσι.

Πλουσιότερος όλων παραμένει ο Μάικλ Τζόρνταν, με προσωπική περιουσία από συμβόλαια, διαφημιστικά και τέτοια πράγματα στα 1,7 δισ. δολάρια!

Δεύτερος είναι ο Τάιγκερ Γουντς με 1,65 δισ. δολάρια, πέμπτος ο Σουμάχερ (1 δισ.), ένατος ο Μπέκαμ, δέκατος ο Σακίλ Ο’Νιλ, ενδέκατος ο Μάικ Τάισον, 14ος ο Κριστιάνο Ρονάλντο κ.λπ. Αυτή η λίστα έφερε τον Φέντερερ στη 15η θέση…

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις