ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη

Ανοίγει και πάλι από την ελληνική Δικαιοσύνη ο φάκελος της υπόθεσης του πρώην στελέχους εταιρείας κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ο οποίος είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό το 2005, την περίοδο που ξεσπούσε το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης και τότε Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιόγας ζήτησε σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών τη δικογραφία για να την εξετάσει και να κρίνει, αν απαιτείται να πράξει τα περαιτέρω.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή, 12 χρόνια μετά, έπαιξε ρόλο η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το ΕΔΑΔ επιδίκασε αποζημίωση για ηθική βλάβη, ύψους 54.000 ευρώ μαζί με τα δικαστικά έξοδα, στην οικογένεια του Τσαλικίδη, καθώς έκρινε πως οι ελληνικές αρχές παρέλειψαν να διενεργήσουν επαρκή έρευνα για τον θάνατό του.

Να θυμίσουμε πως ο Κώστας Τσαλικίδης, ο οποίος ήταν ο σχεδιαστής δικτύου και διευθυντής τεχνολογίας της εταιρείας, είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005, λίγους μήνες πριν ξεσπάσει το “σκάνδαλο των υποκλοπών”. Τότε, μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου, είχε διενεργηθεί έρευνα η οποία απέδωσε τον θάνατό του σε αυτοκτονία, παρότι η οικογένειά του το αμφισβητούσε.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις