ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε Περιφέρεια και Δήμο η Επιτροπή Αγώνα για το ΕΑΚΛ

Σήμερα Πέμπτη 16 Νοέμβρη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, αποτελούμενη από τους Μάρκου Σπύρο, Νίτσιο Αλέκο, Σωτηρίου Νίκο, Οικονόμου Νίκο, Μπαλογιάννη Ηλία και Κρίκη Πέτρο, επισκέφθηκε την περιφέρεια και τον δημοτική αρχή.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καλογιάννη του επιδόθηκε το σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί και αποτελούνται από τους εξής άξονες: 1ον Κατάργηση των μαγνητικών καρτών, γιατί οδηγεί στο μαζικό φακέλωμα όλων των αθλούμενων και «στρώνει» το δρόμο για να επιβληθεί χαράτσι για τη χρήση των χώρων. 2ον Ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τους αθλούμενους του σταδίου Αλκαζάρ και των κλειστών του μπάσκετ και του Βαρέων αθλημάτων, καθώς οι άμεσοι έξοδοι διαφυγής – κινδύνου είναι κλειδωμένοι με λουκέτα από την υπηρεσία, κατόπιν απόφασης της διοικούσας επιτροπής (Δ.Ε.) 3ον Επιδεινώνει τα ήδη αρκετά προβλήματα πρόσβασης στους αθλητικούς χώρους των ΑΜΕΑ. 4ον Χρειάζεται άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αύξηση της χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ,  για να μπορεί να λειτουργεί το ΕΑΚ σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και να εποπτεύεται επαρκώς.

Ο δήμαρχος δεσμεύθηκε να μελετήσει το θέμα και να τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα, ενώ από τη μεριά της η επιτροπή αγώνα δεσμεύθηκε να επανέλθει βάζοντας το θέμα για συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο αν δεν υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

«Μια οφειλόμενη απάντηση στη Δ.Ε. του ΕΑΚ»

Όσο για τους ισχυρισμούς της Δ.Ε. του ΕΑΚ περί ανακριβειών και πολιτικών σκοπιμοτήτων, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής: 1ον Η επιτροπή που συμμετέχουν και μέλη των Δ.Σ. των αθλητικών σωματείων, δεν αρνήθηκε ποτέ να δώσει στην υπηρεσία τα στοιχεία των μελών των Δ.Σ. και των υπεύθυνων προπονητών. Από το 2010 ζητούνται και δίνονται. Σ’ αυτό που διαφώνησαν τα σωματεία, οι αθλούμενοι, οι γονείς, οι προπονητές κτλ. (τους οποίους εκφράζει η επιτροπή), είναι να αποσταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των αθλητών με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (πχ. ΑΜΚΑ, τηλέφωνα, κτλ) όπως ζητήθηκε. 2ον Η Δ.Ε. του ΕΑΚ θεωρεί «μικροπροβλήματα που θα λυθούν στην πορεία», τις σοβαρές καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα για την ασφάλεια των αθλούμενων, που αναφέρονται παραπάνω και γίνονται αντιληπτές απ’ όλους δια γυμνού οφθαλμού, όπως και τις δυσκολίες στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ, των συνοδών τους και των γονέων. 3ον Όσο για το έργο που έχει γίνει και την κατάσταση των χώρων του ΕΑΚ, προσκαλούμε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής να κάνουν ρεπορτάζ και να δουν όλοι από κοντά το τι επικρατεί, πχ. διαλυμένα όργανα γυμναστικής, κουφώματα παλιά, οροφές που στάζουν με τις πρώτες ψιχάλες κτλ. 4ον Τέλος όσο για τη ΔΩΡΕΑΝ χρήση όπως τονίζεται στην απάντηση της Δ.Ε., καλύτερα να απαντήσουν πόσα εισπράττουν από τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους μεμονωμένους αθλούμενους για τη χρήση των χώρων του ΕΑΚ.

Υ.Γ. Ας μην προσπαθεί η Δ.Ε. του ΕΑΚ να προσάψει στην επιτροπή αγώνα πολιτική σκοπιμότητα, διότι η αγανάκτηση είναι έκδηλη σε όλο των κόσμο που χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις. Αντίθετα τους συνιστούμε να κάνουν καμιά βόλτα το απόγευμα από τον πυρήνα του Αλκαζάρ και ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες από πλευράς καιρικών συνθηκών ημέρες, για να «απολαύσουν» ιδίοις όμμασι την «καινοτομίας» τους, που όμως είναι παμπάλαια και έχει ως σκοπό να φορτώσουν νέα βάρη σε μας και τις οικογένειές μας για να μπορούμε να αθληθούμε.

Λάρισα 16 Νοέμβρη 2017

Εκ μέρους της επιτροπής

Κρίκης Πέτρος

Κυριακόπουλος Ραφαήλ

Μάρκου Σπύρος

Νίτσιος Αλέκος

Οικονόμου Νίκος

Σωτηρίου Νίκος

Μπαλογιάννης Ηλίας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις