ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Προσεγγίζοντας το παραμύθι στο χθες και στο σήμερα»

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων – Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο-Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του θεματικού 40ωρου σεμιναρίου με τίτλο: «Θεσσαλία-Τοπικός πολιτισμός» διοργάνωσε την 7η Ενότητα με θέμα: «Προσεγγίζοντας το παραμύθι στο χθες και στο σήμερα» στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης Παιδικής Λογοτεχνίας του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.

Αρχικά η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Δέσποινα Αράπκουλε αναφέρθηκε στη δημιουργία του νέου παιδικού τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης,  στον 3ο όροφο στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο καθώς επίσης και στις δράσεις που οργανώνονται  όπως η «Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας» και «Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη» ενώ η βιβλιοθηκονόμος κ. Χριστίνα Παπαδοπούλου έκανε μια αναφορά στο Πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» που οργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη το περασμένο καλοκαίρι.

Στη συνέχεια, η Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας και συγγραφέας λογοτεχνικών βιβλίων κ. Ελένη Αναστασοπούλου παρουσίασε το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε την πολλαπλή νοημοσύνη εφαρμόζοντας θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές μέσα από τα παραμύθια, η Σχολική Σύμβουλος 32ης Περιφέρειας Εκπαίδευσης  Προσχολικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας κ. Τζένη Μωραΐτη, αναφέρθηκε στις συμβάσεις και στις βασικές αρχές των λαϊκών παραμυθιών και αποτύπωσε με αφηγηματικό τρόπο την εξέλιξη της πλοκής στη δομή ενός παραμυθιού, έτσι ώστε αυτό να αποτελέσει ένα εναλλακτικό μονοπάτι μάθησης,  η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου περιέγραψε τις δράσεις καλλιέργειας φιλαναγνωσίας στα σχολεία και τις συνεργασίες που αναπτύχθηκαν τόσο με τοπικούς όσο και διεθνείς  φορείς.

Τέλος η Έφορος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY) κ. Πάττυ Παπαδήμου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήρι Φιλαναγνωσίας με θέμα  «Με σύμμαχο σου τα βιβλία διώξε τη βία από τα σχολεία».

Το σεμινάριο που παρακολούθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων αλλά και φοιτητές, τίμησε με την παρουσία του ο Σχολικός Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπ/σης κ. Αναστάσιος Δαραράς.

Οι μικροί ζωγράφοι του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας εμπνεύστηκαν από τα βιβλία των συγγραφέων φιλοτέχνησαν εξαιρετικούς πίνακες ζωγραφικής και τους πρόσφεραν στις ομιλήτριες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις