ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτυρία για τους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια της Λάρισας διοργανώνει σήμερα η ΠΑΣΕΒΕ

Σε συνέχεια του 10ημερου δράσης της ΠΑΣΕΒΕ, σήμερα Τετάρτη στις 3:30 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Λάρισας ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΑΣΕΒΕ Λάρισας τονίζει τα εξής: “Την στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μοιράζει απλόχερα ξεδιάντροπη κοροϊδία με το «κοινωνικό μέρισμα», ταυτόχρονα προετοιμάζει το νέο γύρο των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων. Εγκαινιάζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών και παρεμβαίνει συνεχώς με στόχο τη θωράκιση των τραπεζών, των μεγαλομετόχων τους και συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου. Η όποια “προστασία” της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών είναι μέχρι το 2018 και απαιτεί εκκαθάριση και διευθέτηση οφειλών, ρευστοποίηση όποιας άλλης περιουσίας, να μη μένει ο οφειλέτης πίσω στις δόσεις, να είναι “συνεργάσιμος” κτλ.

Η θηλιά των κατασχέσεων και των εκβιασμών σφίγγει από την πλευρά της συγκυβέρνησης, ενώ εντείνει τις απειλές απέναντι σε όσους παλεύουν για να εμποδίσουν το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών. Από τον Γενάρη του 2018 οι τράπεζες θα μπορούν να μεταβιβάζουν τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας στα περιβόητα funds. Βέβαια, στα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά δίνονται “εναλλακτικές”. Μπορούν να χάσουν το σπίτι τους με όποιο τρόπο επιλέξουν: Να δώσουν το σπίτι στην τράπεζα και να το νοικιάζουν μετά από αυτή(!), να το μεταβιβάζουν “εθελοντικά” ή να το εκποιούν, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της τράπεζας.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!

Οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι παλεύουμε για την επιβίωση αντιμετωπίζοντας :

  • Ένα βουνό από χρέη σε εφορία, ταμείο, απλήρωτους λογαριασμούς, τράπεζες και προμηθευτές, με τη “δαμόκλειο σπάθη” των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, διαρκώς πάνω απ’ το κεφάλι μας.
  • Τα υπέρογκα έξοδα για τις ανάγκες της οικογένειάς μας που έχουν εκτοξευτεί, με την ακρίβεια να μαστίζει τα βασικά είδη διατροφής και κατανάλωσης, τα πανάκριβα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρισμού, τον περιορισμό και την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, τα έξοδα που αντιμετωπίζουμε  για τα φροντιστήρια, τα νοίκια για να μορφωθούν και να σπουδάσουν τα παιδιά μας, τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και τα δίδακτρα στους ιδιωτικούς.

Υπάρχει ελπίδα και διέξοδος

Αρκεί να την πιστέψεις, να τη στηρίξεις!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Κανένας αυτοαπασχολούμενος, επαγγελματίας, μικροέμπορος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Με την οργανωμένη δράση, μέσα από τα σωματεία μας, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, σε συμμαχία με όλους όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική, τους μισθωτούς στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους βιοπαλαιστές αγρότες, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμή μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Μπορούμε να υψώσουμε εμπόδιο σε τραπεζίτες και κρατικούς μηχανισμούς, σε ντόπια και ξένα κοράκια, που μυρίστηκαν αίμα. Κανένα λαϊκό σπίτι να μην πέσει στα χέρια τους, καμιά φτωχή οικογένεια να μην ξεσπιτωθεί.

Παρεμβαίνουμε για κάθε περίπτωση λαϊκής κατοικίας στο Ειρηνοδικείο.

Απαιτούμε:

  • Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κοκ. Πλήρη προστασία πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κτλ.
  • Διαγραφή του συνόλου των τόκων κάθε είδους και διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή σε ποσοστό 50% των οφειλών για στεγαστικά δάνεια έως 200.000 ευρώ, για καταναλωτικά δάνεια έως 30.000 ευρώ και για πιστωτικές κάρτες έως 20.000 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό καμία επιβολή τόκου για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
  • Περαιτέρω μείωση κατά 30% στις οφειλές των επαγγελματικών δανείων και 50% για τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ήδη.
  • Παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.
  • Προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.”
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις