ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νίκησαν τον ΟΦΗ και το… άγχος οι γυναίκες της ΑΕΛ

Μεγάλης σημασίας νίκη πέτυχε η Γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ απέναντι στην ομάδα του ΟΦΗ. Η ΑΕΛ που στους δύο πρώτους αγώνες είχε ισάριθμες ήττες απέναντι στα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα, ήθελε πάση θυσία τη νίκη κόντρα σε μία καλή και έμπειρη ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με αυτήν.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την ΑΕΛ να είναι αρκετά αγχωμένη και νευρική για την πρώτη νίκη και η ομάδα του ΟΦΗ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και μπήκε αρκετά επιθετικά στον αγώνα προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την ομάδα του Νίκου Γκαλίτσιου. Όμως τα πολλά αμυντικά κενά της ομάδας του ΟΦΗ έδωσαν την δυνατότητα στην ΑΕΛ να γίνει και αυτή πολύ επικίνδυνη και στην φάση του 14ου λεπτού να ανοίξει το σκορ με την Χριστοφορίδη μετά από ωραίο συνδυασμό των Σρετένοβιτς και Ζντράβκοβιτς με την τελευταία να σερβίρει έτοιμο γκολ στην συμπαίκτρια της. Αυτό το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτριών της ΑΕΛ οι οποίες στην συνέχεια καθάρισαν το παιχνίδι.

Αρχικά με την Σρετένοβιτς στο 38′ έκαναν το 2-0 μετά από βαθιά μπαλιά της Σωτηριάδη και στο 42′ οι ρόλοι αντιστράφηκαν με την Χριστοφορίδη να σερβίρει αυτή τη φορά και την Ζντράβκοβιτς να κάνει το 3-0. Μάλιστα στο 18′ η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε σημειώσει και άλλο τέρμα όταν η Ζντράβοβιτς, η οποία επέστρεψε δυναμικά μετά τον σοβαρό της τραυματισμό πέρυσι τον Μάιο, αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που είχε κερδίσει νωρίτερα η Σρετένοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έριξε ρυθμούς και την θέση του άγχους για το αποτέλεσμα πήρε ο εφησυχασμός κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του ΟΦΗ που βγήκε αποφασισμένη για να διεκδικήσει ότι μπορούσε από αυτό το παιχνίδι και δημιούργησε αρκετές φάσεις, όμως η εκπληκτική Βλασειάδου τους στέρησε την δυνατότητα να χαρούν έστω την χαρά της επίτευξης ενός τέρματος. Η ΑΕΛ το μόνο που κατάφερε στο 2ο ημίχρονο ήταν το δοκάρι της Σρετένοβιτς σε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής.

Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασειάδου, Γαγάρα, Αρκουλή, Σωτηριάδη, Μιχαλόπουλος, Τσούκα, Ζντράβκοβιτς, Λόγου, Σακελλάρη, Σρετένοβιτς, Χριστοφορίδη
Αλλαγές: Ακριβούλη, Σπυροπούλου, Σκοτεινιώτη, Μπελμέζα
Στον πάγκο βρέθηκαν: Νάση, Λέμε, Ζαχείλα

Αρκετά καλή η διαιτησία του αγώνα αν και στην φάση του 5ου λεπτού θα μπορούσε να υποδειχθεί κάποια παράβαση όταν η Χριστοφορίδη έφυγε μόνη της απέναντι στην Αποστολάκη και ανετράπη πάνω στην γωνία της μεγάλης περιοχής από την τερματοφύλακα του ΟΦΗ, η οποία μάλιστα τραυματίστηκε σε αυτή τη φάση και έγινε αλλαγή στο 2ο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της ΑΕΛ εύχεται στην Αποστολάκη να μην είναι κάτι το σοβαρό και να επιστρέψει γρήγορα στα γήπεδα.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη Κορέστη ενώ η ομάδα της ΑΕΛ αγωνίστηκε και με μαύρα περιβραχιόνια.

Ο Κυριακάτικος αγώνας όμως είχε και αρκετά παραλειπόμενα όπως τον αποκλεισμό της διεθνούς τερματοφύλακα της ΑΕΛ Ζωής Νάση στο τραίνο που την μετέφερε από την Κατερίνη στην Λάρισα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά και την ατυχία της ομάδας από την Κρήτη η οποία έχασε τις στολές του αγώνα στο πλοίο στον Πειραιά και κινδύνευε να μην μπορέσει να αγωνιστεί. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση η ΑΕΛ να «εκμεταλλευτεί» μία τέτοια άτυχη στιγμή, σεβόμενη και αναγνωρίζοντας τον κόπο των ερασιτεχνών παραγόντων και ποδοσφαιριστριών, οι οποίοι έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να αγωνιστούν και ένα τυπικό πρόβλημα όχι μόνο δεν θα τους το επέτρεπε αλλά θα τους δημιουργούσε και επιπλέον προβλήματα. Μόλις το πρόβλημα έγινε γνωστό στους ανθρώπους της ΑΕΛ και μετά από τη σχετική συνεννόηση με τους διαιτητές της αναμέτρησης και αφού τηρήθηκαν όλες οι τυπικές διαδικασίες, η ΑΕΛ προσφέρθηκε και δάνεισε την δεύτερη στολή της στην ομάδα του ΟΦΗ ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση, πιστή στην αρχή που διέπει το Σωματείο ότι οι αγώνες κρίνονται μέσα στα γήπεδα, ειδικά όταν πρόκειται για τυπικούς λόγους και όχι για ουσιαστικούς.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ θα ταξιδέψει στο Άργος για να αντιμετωπίσει τον Φείδων Άργους, σε έναν αγώνα που η νίκη αποτελεί μονόδρομο εάν η ΑΕΛ θέλει να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της άνετης παραμονής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις